lørdag den 9. november 2013

Forloren hare.

I går skulle vi jo fejre, at jeg havde fået FJERNET DRÆN og derfor stod menuen på en af yndlingsretterne, nemlig syntetisk fjelmis, som en af mine tidligere kollegaer engang kalde den forlorne hare :O)

Denne opskrift er egentlig bare en videreudvikling af min opskrift på FRIKADELLER. For at gøre haren lidt ekstra lækker og ikke bare være en frikadelle forklædt som farsbrød, er mit lille trick til at tilsætte lidt rå bacon, i små stykker i farsen. Dette giver den lidt ekstra røgsmag. MUMS

Forloren hare.
4 per.
500 g. Svinekød, hakket
1 - 2 stk. Løg, i tern
2 stk. Æg
2 spsk. Hvedemel
1 dl. Vand
1 tsk. salt
Peber
150 g. Bacon, i små tern, til farsen
150 g. Bacon, i skiver, til bardering
Kødet røres sejt med salt. Bacon, løg, peber og æg tilsættes og farsen røres godt. Herefter kommes melet i under omrøring og derefter væsken. Farsen skal have en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.
Nu skal farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Og smages til bagefter.
Farsen kommes i et smurt fad, formes til et farsbrød og dækkes til med bacon. Der tilsættes vand i fadet, som kan bruges til sky til saucen.
Steges ved 200o i ca. 35 - 40 minutter, eller til en kerne temperatur på 75o

Forloren hare her serveret med BRUNEDE KARTOFLER UDEN FEDTSTOF,
VILDTSAUCE, rødkål & hjemmesyltede ASIER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar