torsdag den 22. januar 2015

Hvidkålssalat med balsamico figner

Lige en rest af de sidste (meget tørre) tørrede figner fra jul. De blev skåret i mindre stykker og overhældt med noget lækker eddike :-)

Og kom de i en hvidkålssalat. Vi forsøger nemlig at nedkæmpe et kæmpe hvidkålshoved, som vi købte tilbage i december måned til kun 5 kr. Jeg vil skyde på at det har vejet ihvertfald 3 - 4 kg. Så meget billigt mad, men det kræver en smule kreativitet for ikke at blive alt for kedeligt - jeg skal nok opdatere dig, med hvilke retter vi har fået ud af det, når alt sammen engang er spist.
Hvidkålssalat med balsamico figner.
4 - 5 per.
FIGNER:
10 stk. Figner, tørrede – jeg brugte små spanske
3 spsk. Hvid balsamico eddike
1 spsk. Rørsukker

SALAT:
350 g. Hvidkål
150 g. Edamame bønner, uden skræl
200 g. Æble, syrligt & sprødt
100 g. Valnødder

DRESSING:
3 spsk. Hvid balsamico eddike
2 spsk. Olie
2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber

Fignerne skæres i tynde strimler. Eddike og rørsukker røres sammen og fignerne kommes heri. Vend rundt i dem og lad dem stå til de har suget al væsken op, det tager et par timer.

Valnødderne ristes uden fedtstof på en varm pande, herefter afkøles de og bagefter hakkes groft. Hvidkålen snittes meget fint. Edamame bønnerne tøes og afpryppes. Kernehuset fjernes på æblerne og de skæres i tynde skiver.

Hvidkål, bønner, æble og valnødder vendes sammen i en skål. Alle ingredienserne til dressingen røres sammen, smages til og hældes over salaten. Når fignerne har opsuget al væsken, vendes de i salaten og den smages til.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Grillet bøf, BEARNAISESMØR & HONNINGBAGTE GULERØDDER
TIPS & TRICKS: 
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. EJ, det lyder skønt - sprød kål, bitre valnødder, søde figner og syrlig eddike.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anne, den var virkelig osse dejlig - specielt de der figner - søde og syrlige...mums <3

      Slet