Og kom de i en hvidkålssalat. Vi forsøger nemlig at nedkæmpe et kæmpe hvidkålshoved, som vi købte tilbage i december måned til kun 5 kr. Jeg vil skyde på at det har vejet ihvertfald 3 - 4 kg. Så meget billigt mad, men det kræver en smule kreativitet for ikke at blive alt for kedeligt - jeg skal nok opdatere dig, med hvilke retter vi har fået ud af det, når alt sammen engang er spist.
Hvidkålssalat
med balsamico figner.
4 - 5 per.
FIGNER:
10
stk. Figner, tørrede – jeg brugte små spanske
3
spsk. Hvid balsamico eddike
1
spsk. Rørsukker
SALAT:
350
g. Hvidkål
150
g. Edamame bønner, uden skræl
200
g. Æble, syrligt & sprødt
100
g. Valnødder
DRESSING:
3
spsk. Hvid balsamico eddike
2
spsk. Olie
2
spsk. Akacie honning
2
spsk. SØD CHILI SAUCE
Salt
Peber
Fignerne
skæres i tynde strimler. Eddike og rørsukker røres sammen og fignerne kommes
heri. Vend rundt i dem og lad dem stå til de har suget al væsken op, det tager
et par timer.
Valnødderne
ristes uden fedtstof på en varm pande, herefter afkøles de og bagefter hakkes
groft. Hvidkålen snittes meget fint. Edamame bønnerne
tøes og afpryppes. Kernehuset fjernes på æblerne og de skæres i tynde skiver.
Hvidkål, bønner, æble og valnødder vendes sammen i en skål. Alle ingredienserne til dressingen røres sammen, smages til og hældes over salaten. Når fignerne har opsuget al væsken, vendes de i salaten og den smages til.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: Grillet bøf, BEARNAISESMØR & HONNINGBAGTE GULERØDDER
TIPS
& TRICKS:
ANDET:
-
EJ, det lyder skønt - sprød kål, bitre valnødder, søde figner og syrlig eddike.
SvarSlet- Anne
Tak Anne, den var virkelig osse dejlig - specielt de der figner - søde og syrlige...mums <3
Slet