Men da jeg så et par pakker på datosalg, fedtfattige og med en stø-tanke om at pakke dem ind i bacon, som jeg havde set i en af de skønne madgrupper fra Facebook, måtte de da bare med hjem - og hvilken succes - jeg pakker vist bare min medister ind i bacon for fremtiden :-D
Medister
i svøb med hvidkålstzatziki.
4
per.
500
g. Medisterpølse
200
g. Bacon, i skiver
1200
g. Kartofler – eller hvor mange dine familie nu spiser ;-)
600
g. Gulerødder
4
stk. Rødløg
½
dl. Olie – smagsneutral
1
spsk. Flagesalt – jeg brugte Maldon
Peber
TZATZIKI:
350
g. Skyr
250
g. Hvidkål
2
- 3 fed Hvidløg
1
tsk. Dild, tørret
Salt
Peber
Medisteren
duppes tør og baconskiverne vikles om, så enderne lige overlapper hinanden.
Kartofler
og gulerødder skrælles og skæres i grove stykker på ca. 2 x 2 cm. De duppes
osse tørre og kommes i en plastpose. Løgene skrælles, halvers og kommes ned i
posen til de andre grønsager. Olie, salt og peber tilsættes, der slås en knude
på posen og grønsagerne vendes rundt, så olie og krydderne fordeles.
En
bradepande smøres – jeg brugte min fedtspray. Medisteren lægges i midten og
grønsagerne fordels rundt om.
Steges
ved 200o i ca. 60 minutter.
Efter
halvdelen af tiden vendes medisteren og der rodes i grønsagerne. På dette
tidspunkt så min medister så en smule bleg ud (tror altså ikk min ovn virker
helt optimalt) så jeg valgte at skrue temperaturen op til 225o de
sidste 30 minutter.
Imens medister og kartofler er i ovnen laves tzatzikien. Hvidkålen snittes meget fint, evt. på et mandolinjern.
Skyren røres sammen med de knuste hvidløg og dild. Den smages til med salt og peber.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: En madgruppe på FB
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Hej L :-D
SvarSletÅårrhh... medister med overfrakke :-D Og en ret der "bare" kyles i ovnen... det skal jeg prøve :-D
- Pia
Det smager bare SÅ godt - og griner lidt af dit udtryk: overfrakke :-D
SletLige min humor <3