lørdag den 10. januar 2015

Medister i svøb med hvidkålstzatziki

Det er egentlig ikke ret ofte at vi spiser medister. Faktisk har vi ikke fået det siden, at vi spiste det sidste af vores JULEMEDISTER, som vi lavede til julekalenderen i fjor. 
Men da jeg så et par pakker på datosalg, fedtfattige og med en stø-tanke om at pakke dem ind i bacon, som jeg havde set i en af de skønne madgrupper fra Facebook, måtte de da bare med hjem - og hvilken succes - jeg pakker vist bare min medister ind i bacon for fremtiden :-D  

Medister i svøb med hvidkålstzatziki.
4 per.
500 g. Medisterpølse
200 g. Bacon, i skiver
1200 g. Kartofler – eller hvor mange dine familie nu spiser ;-)
600 g. Gulerødder
4 stk. Rødløg
½ dl. Olie – smagsneutral
1 spsk. Flagesalt – jeg brugte Maldon
Peber

TZATZIKI:
350 g. Skyr
250 g. Hvidkål
2 - 3 fed Hvidløg
1 tsk. Dild, tørret
Salt
Peber

Medisteren duppes tør og baconskiverne vikles om, så enderne lige overlapper hinanden.
Kartofler og gulerødder skrælles og skæres i grove stykker på ca. 2 x 2 cm. De duppes osse tørre og kommes i en plastpose. Løgene skrælles, halvers og kommes ned i posen til de andre grønsager. Olie, salt og peber tilsættes, der slås en knude på posen og grønsagerne vendes rundt, så olie og krydderne fordeles.

En bradepande smøres – jeg brugte min fedtspray. Medisteren lægges i midten og grønsagerne fordels rundt om.

Steges ved 200o i ca. 60 minutter.

Efter halvdelen af tiden vendes medisteren og der rodes i grønsagerne. På dette tidspunkt så min medister så en smule bleg ud (tror altså ikk min ovn virker helt optimalt) så jeg valgte at skrue temperaturen op til 225o de sidste 30 minutter.


Imens medister og kartofler er i ovnen laves tzatzikien. Hvidkålen snittes meget fint, evt. på et mandolinjern.

Skyren røres sammen med de knuste hvidløg og dild. Den smages til med salt og peber.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  En madgruppe på FB
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Hej L :-D

    Åårrhh... medister med overfrakke :-D Og en ret der "bare" kyles i ovnen... det skal jeg prøve :-D

    - Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager bare SÅ godt - og griner lidt af dit udtryk: overfrakke :-D

      Lige min humor <3

      Slet