Og så er det billig mad, som i rigtig billig mad. Jeg regnede ud at denne portion, i råvarer, ca. kostede os 25 - 30 kr. Og så er der mad til os i minimum 2 dage.
Sprød hvidkålsfad.
4
per.
FARSEN:
500
g. Svinekød, hakket
1
stk. Løg (stort)
2
stk. Æg (L)
50
g. Hvedemel
1
dl. Vand
12
g. Fin salt (1 ½ tsk.)
Peber
900
g. Hvidkål
2
dl. PANKO
Ca.
50 g. Smør
SAUCEN:
8
dl. Kogevand fra kålen (eller mere hvis din familie er store sauce-forbrugere)
2
dl. Mælk
Hvedemel
(til jævning)
Vand
(til jævning)
Salt
Sukker
Muskat,
revet
Start
med at røres farsen. Løget pilles og hakkes fint. Disse kommes i en skål,
sammen med kød og salt og røres sejt. Peber og æg tilsættes og farsen røres
godt sammen. Herefter tilsættes mel under omrøring og derefter væsken. Farsen
stilles på køl og hviler imens du klargør kålen.
Kålen
snittes fint og kommes i en gryde. El-kedlen fyldes med vand og når det har
kogt, hældes dette hen over kålen, 1 tsk. salt drysses deri, låg lægges på og
skal nu stå ca. 5 minutter. Herefter hældes det gennem en sigte – gem vandet, det skal
bruges til saucen.
Farsen
fordeles i et smurt fad – mit var 30 x 22 cm. Kålen kommes ovenpå i et jævnt
lag, drysses med Panko (eller rasp) og små smørklatter fordeles ovenpå.
Bages
ved 175o i ca. 45 minutter – men hold øje med det, toppen må ikke
blive branket.
Imens
farsen er i ovnen, laves saucen af kål-kogevandet. Vandet og mælken koges
op. Du ryster en meljævning af mel og vand og kommer den i den kogende væske
under piskning. Bring saucen i kog igen og er den stadig for tynd, laver du endnu en
meljævning.
Når
saucen har den konsistens du ønsker, skal den koge igennem i en 5 – 8 minutter
for at fjerne melsmagen. Herefter smager du den til med et lille drys sukker,
salt og friskrevet muskat.
Saucen og farsfadet serveres med kogte kartofler til.
Saucen og farsfadet serveres med kogte kartofler til.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: Kogte kartofler. Eller uden sauce og blot med rugbrød til
TIPS
& TRICKS:
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar