søndag den 22. februar 2015

Marcipan parfait med lakrids

Dette var den anden VAREPRØVE, der var med fra ODENSE MARCIPAN. Og denne var helt klart min favorit. Den var lækker, blød og havde en dejlig smag af lakrids. Den skal jeg helt sikker have fat i igen og prøve at bruge den til bagning.



Marcipan parfait med lakrids.
Ca. 1 l.
4 stk. Æggeblommer
50 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde
1 pk. ODENSE Marcipanmasse med lakrids til hjemmelavet is

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende. 

I en anden skål røres marcipanmassen ud i mælk og fløde.

Jeg bruger denne dejskraber-ting til at få al fyldet ud af posen.

Herefter vendes æggesnapsen i og er nu klar til at blive frosset.


Bruger du en ismaskine kommes det deri og køres indtil det er frosset.


Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens lave isen alligevel: Du skal stadig piske æg og sukker til en æggesnaps. Fløden piskes til en blød skum. Og marcipanmassen røres ud i mælken. Alle ingredienserne vendes sammen til en jævn blanding og kommes i en plastbøtte, som stilles i fryseren. Her skal du røre i isen hver ½ time, for at undgå at der kommer iskrystaller deri.


TIPS: Er du til en meget sød marcipan is, kan du tilsætte dobbelt så meget sukker.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Min egen opskrift
FRYSEEGNET: Øhhhh JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar