Tænk sig, i går var det 2 år
siden jeg oprettede mit første indlæg. Tiden er fløjet afsted og
hvor er der dog sket meget. Jeg kunne ikke forestille mig, ikke at have bloggen,
den er mit frirum - min ventil.
Måske jeg er lidt ekstra nostalgisk i øjeblikket, da jeg jo sidder og roder med alle de gamle indlæg "bagved". Det er lidt hyggeligt at kigge tilbage - at se jeg har flyttet mig, men osse krumme en smule tæer indimellem og finde ting der SKAL redigeres :-D
Men du skal vide at jeg er taknemmelig over at du har lyst til at kigge med - TAK :-)
Jeg synes at vi skal fejre fødselsdagen, med en lækker lille sag. De smukke
asparges er stadig i sæson lidt endnu. Til skt. Hans er det slut, så skynd dig
at nyde godt af dem, mens de er her.
Aspargestærte med farsbund.
4 - 5 per.
BUND:
500 g. Svinekød, hakket
1 stk. Løg (Stort)
2 stk. Æg (L)
8 g. Salt
50 g. Hvedemel (eller 1
spsk. FiberHUSK)
½ dl. Vand
Peber
FYLD:
2 bdt. Grønne asparges
100 g. Feta
5 stk. Æg (L)
1½ dl. Piskefløde
Salt
Peber
Løget pilles og hakket meget
fint. Det røres sammen med kød og salt. Peber, krydderier og æg røres i, sammen
med melet. Tilslut tilsættes vand og farsen røres godt igennem og smages til.
Den skal have en god fast konsistens.
Farsen kommes i et smurt
fad, gerne et aflangt fad. Den fordeles i et jævnt lag, også op af kanterne. Mit fad
var 35 x 21 cm.
Forbages ved 200o i
10 minutter.
Imens klargøres aspargesene.
De skylles godt. Specielt i hovederne kan der sidde meget sand. Enderne knækkes
af (gemt dem på frost til ASPARGESSUPPE)
Bunden tages ud af ovnen og
aspargesene fordeles ovenpå. De lægges tæt og skiftevis med hovederne hver sin
vej.
Fetaen smuldres over, der
drysses med salt og peber. Æg og fløde piskes sammen og fordeles over fyldet.
Bages ved 200o i
ca. 25 - 30 minutter til æggemassen er stivnet.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egne
opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Stort tillykke med de 2 år :) Ja, jeg kender godt det der med at se, hvor meget der er sket på de år, når jeg kigger tilbage til min start. Gør tingene noget anderledes i dag, men en del går stadig igen jo. Det er da også meget sjovt at kigge tilbage. Personligt har jeg rykket mig en del mht. fotograferingen af maden, synes jeg. Men der er stadig plads til forbedring.
SvarSletVi er også helt på aspargeserne herhjemme pt. Og majs. Glæder mig meget, til de danske majs kommer i butikkerne.
Tak søde - at der er plads til forbedring betyder vel bare at vi udvikler os som mennesker :-)
SletJa glæder mig osse til de danske majs, elsker de danske sommergrønsager :-D
Ja, det har du ret i. Tror også, det er sundt at have en smule ambition. Er kommet et skidt videre med min ambition om at blive bedre til at tage billeder af maden om vinteren, men mangler stadig noget udstyr mv. Må se, hvad det bliver til fremover.
SletJa, de er bare noget af det bedste!
Udstyr må vi aldrig gå ned på :-p
SletJeg har bestemt osse ønsker med foto udstyr. Nu har jeg da heldigvis få samlet mig et mindre forråd af forskellige glas og tallerkner
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHahahahaha jeg kan jo læse teksten "bagved".....OMG jeg undres et øjeblik over hva den betød :-D
SletHa ha ha... du fik lige en længere smøre om sliders :-D
SvarSletDet jeg egentlig ville sige var... at jeg ikke fatter, det kun er 2 år, syntes simpelthen... jeg har "kendt" dig meget længere :-D
Knus P
Og i lige måde <3
Slet