Det kunne lægen heldigvis afværge og vurderede at det "bare" var en virus. Mit immunforsvar er åbenbart helt i bund for tiden, så lægen konsta-terede at jeg også havde pådraget mig en gang svamp i mund og svælg :-0
Adddrrr, siger jeg bare. Men så er der da ikke noget at sige til at lysten til mad var forsvundet (WHAT!!??!!) og den mad jeg forsøgte mig med smagte underligt.
Jeg er heldigvis i bedring, og lysten til mad er godt på retur, fryseren er fuld, "Billy" vores spisekammer-reol bugner af mad og køleskabet er også proppet, så nu skal energien bare findes, så jeg kan komme i gang i køkkenet igen. Den sidste tid har nemlig stået på al for meget junk, halvfabrikata og rugbrød.
Kagen du får idag er hevet frem fra gemmerne. Den lavede jeg nemlig i sommers da vi skulle spise hos Mandens bror og dennes kæreste. Jeg havde faktisk lovet dem en cheesecake, men hverken overskud eller tiden var til det. Derfor var det fantastisk at jeg tidligere på sommeren havde set at MADLING.DK havde lave søde små mini-muffins med Nutella.
HAPS sagde jeg, men valgte at lave bunden som én stor kage som skulle toppen med lækker creme og bær.
Jeg lavede kagen da de skønne danske jordbær var i sæson. Du finder næppe nogle smagfulde jordbær nu, men brug istedet efterårets lækre hind- og/eller brombær. Kagen gør sig bedst med friske bær til.
Nutellabund
med creme & bær.
6 - 8 per.
BUND:
4
stk. Æg (L)
300
g Nutella
200
g. Hvedemel
CREME:
3 dl. Piskefløde
3 dl. Piskefløde
2
dl. Cremefraiche 18 %
1
spsk. Flormelis
1
spsk. Vanillesukker
1
spsk. Citron, saft fra
2
bl. Husblas
BÆR:
500
g. Jordbær
100
g. Blåbær
Evt.
1 – 2 spsk. Sukker
Start
med at lave bunden.
Nutella og æg røres sammen. Og melet tilsættes. Dejen røres
sammen til en homogen og ensartede masse. Den fordels jævnt i en springform (24
cm. i diameter)
Jeg kom bagepapir i bunden af min springform inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring. Og klippede det derefter til. Til kanterne delte jeg et stykke bagepapir til så de passede rund i kanten, gav siderne et par pust sprayfedt så papiret blev holdt på plads.
Bunden
bages ved 175o i ca. 20 – 22 minutter. Den skal kun lige være
færdig, den bliver nemt tør. Når kagen
er færdigbagt, afkøles den helt.
Imens
laves cremen.
Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Fløden
piskes til skum og røres sammen med cremefraichen. Cremen smages til med
vanillesukker, flormelis og citronsaft.
Så
er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der
hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og
smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.
Herefter
tages gryden af varmen og lidt af cremen kommes i husblassen, under omrøring,
for at udligne temperaturforskellene. Herefter hældes husblassen i cremeblandingen
under konstant omrøring. Cremen stilles på køl.
Frugterne klargøres.
Jordbærerne
nippes og skylles kort under vand. De skal forblive hele. Er de meget sure kan
de vendes sammen med lidt sukker. I så fald må de gerne trække et par timer
inden servering.
Blåbærerne
skylles.
Lige
inden servering samles kagen.
Bunden lægges på et fad. Cremen røres forsigtigt
i gennem, den skulle gerne have fået en fast konsistens. Og fordeles oven på
bunden. Der toppes med jordbæerne. Har de været marineret i sukker, kan de med
fordel duppes tørre. Øverst fordeles blåbærerne.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Bund: www.madling.dk
RESTEN: Min opskrift
RESTEN: Min opskrift
FRYSEEGNET:
SERVERES
MED:
TIPS
& TRICKS:
ANDET:
Godt, du er i bedring. Sikke en omgang det har været. Der er ikke meget værre end at blive ramt på ens madlyst, så det er godt, den er på vej tilbage.
SvarSletMå lige rose dig for din ingrediensliste. Det er en virkelig fin og brugbar oversigt :)
Tak søde ja det har været en drøj omgang, tror det kan tælles på få fingre hvor mange gange i mit liv jeg har været ramt af manglende madlyst :-p
SletTAK TAK tusind tak, kunne du se mig nu ville du se mig lave en happy dance :-D Jeg er SÅ glad for den liste og den er blevet lige som jeg regnede med :-D