fredag den 22. januar 2016

Blommetrifli - i bedste STOP-MADSPILD STIL

Dette her var vores dessert til nytår - ikke noget fancy, men en ren STOP-MADSPILD-dessert. Blommerne var der nemlig ikke plads til i fryseren, ymeren var et datofund og toffeen var en rest fra juleslikket. Men det smagte nu skønt alligevel :-D

Ligger du ikke inde med en portion TOFFEE  og ikke har planer om at kaste dig ud i at lave en portion, kan du sagtens skifte det ud med hakkede mandler og lidt Daim.


Blommetrifli.
4 – 6 per
SYLT:
600 g Blommer – uden sten
2 st. Vanille, korn fra
150 g. Sukker

KNAS:

CREME:
2 dl. Piskefløde
2 dl. Ymer
2 st. Vanille
2 spsk. Sukker

Start med at lave blommesylten:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt af sukkeret for at skille kornene af. Dette kommes i en gryde, sammen med blommer og sukker og bringes i kog. Lad det småsimre i 20 minutters tid uden låg og med jævnlig omrøring. Det skal gerne have fået en tyk konsistens. Hvis det er nødvendig skummes sylten og stille på køl.

Imens laves cremen:
Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt af sukkeret for at stille kornene af. De røres i ymeren sammen med sukker. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Den smages til og stilles på køl.

Toffeen hakkes groft og stilles til side.

Samling af desserten:
Blommesylten kommes i bunden af en dyb tallerken eller glas. Der toppes med den hakkede toffee og der hældes et par skefulde af cremen over – resten serveres ved siden af i en kande.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar