Du skal lige være OBS på at med mindre du selv tilsætter konservering, evt. Atamon, så har denne sylt ikke en holdbarhed på mere end et par dage. Men jeg har læst mig til at den sagtens kan fryses.
Jordbærsylt med chiafrø.
1 glas
400 g. Jordbær
1 dl. Vand
6 spsk. Sukrin
1 st. Vanille
2 ½ spsk. Chiafrø
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De kommes i en gryde, sammen med bær og vand. Dette bringes i kog
under låg og skal nu småsimre til bærerne er møre, ca. 10 minutter.
Er du ikke til hele bær i din sylt, er det nu
du blender den ;-) Jeg gav mine bær et par omgange med et piskeris så de blev
delt i lidt mindre stykker.
Sukrinen kommes i jordbærerne, evt. ad et par
gange hvor du smager indimellem om sødmen passer dig. Sylten bringes i kog så Sukrinen opløses. Bagefter tages den af varmen og afkøles let, ca. 10
minutter, hvorefter chiafrøene røres i.
Sylten hældes på skoldede og desinficerede
glas, låg lægges på og sylten kommes på køl. Er klar til servering dagen efter.
TIPS:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: På skyr eller bruges som sukkerfri
marmelade
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar