lørdag den 13. februar 2016

Jordbærsylt med chiafrø

Idag får du opskriften på en superlækker marmelade-ting, helt uden sukker og anden stivelse. En af dem vi spiser med god samvittighed her i Casa Fangel. Den er nemlig sødet med Sukrin og jævnet med chiafrø - smart ikk :-D

Du skal lige være OBS på at med mindre du selv tilsætter konservering, evt. Atamon, så har denne sylt ikke en holdbarhed på mere end et par dage. Men jeg har læst mig til at den sagtens kan fryses.


Jordbærsylt med chiafrø.
1 glas
400 g. Jordbær
1 dl. Vand
6 spsk. Sukrin
1 st. Vanille
2 ½ spsk. Chiafrø

Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De kommes i en gryde, sammen med bær og vand. Dette bringes i kog under låg og skal nu småsimre til bærerne er møre, ca. 10 minutter.

Er du ikke til hele bær i din sylt, er det nu du blender den ;-) Jeg gav mine bær et par omgange med et piskeris så de blev delt i lidt mindre stykker.

Sukrinen kommes i jordbærerne, evt. ad et par gange hvor du smager indimellem om sødmen passer dig. Sylten bringes i kog så Sukrinen opløses. Bagefter tages den af varmen og afkøles let, ca. 10 minutter, hvorefter chiafrøene røres i.

Sylten hældes på skoldede og desinficerede glas, låg lægges på og sylten kommes på køl. Er klar til servering dagen efter.


TIPS: 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: På skyr eller bruges som sukkerfri marmelade
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar