lørdag den 5. marts 2016

Salat med selleri & æble

Lige om et par dage har ham her lækkermåsen boet hos os i 3 måneder. Det er simpelthen ikke til at forstå - tiden er fløjet afsted. 

Igen kan jeg kun sige at det var simpelthen det bedste der kunne ske i den TRISTE situation. Forholdet mellem ham og Watson bliver stadig kun bedre. De har så meget glæde af hinanden - sover sammen, sover ovenpå hinanden og Ejnar lærer og støtter sig meget op ad Watson. 

På den korte tid han har boet hos os har han allerede udviklet sig meget. Som jeg skrev i hans VELKOMST INDLÆG, brød han sig ikke om at blive løftet. Han stressede og skummede ud af næsen. Idag er det yderst sjældent at han gør det, indimellem står han faktisk selv og beder om at komme op.

Han var ikke vant til at sove i sengen eller sammen med andre. Idag ELSKER han det og yndlingspladsen er mellem mor og far, helst liggende på tværs så han rører os begge :-D

Vi arbejder stadig med gå-turerne, godtnok mærkelig at have en hund der ikke bryder sig om det - det har vi aldrig prøvet før. Jeg håber at det bliver bedre med tiden, evt. når det bliver varmere. 



Ikke mere hundesnak idag :-P Men til dagens lækre salat. 

Er du ved at være træt af vinterens grove grønsager ?
Det er der ikke noget at sige til, du har sikker allerede lavet dem på 100 forskellige måder. Men du må væbne dig med lidt tålmodighed. For selvom om kalenderen nu siger forår (yearh), varer det altså stadig lidt inden vi kan få små nyhøstede sprøde grønsager. Indtil da vrider vi lige det sidste ud af rødderne og derfor får du idag måde nummer 101 at lave en lækker ting med dem :-P

Salat med selleri & æble.
2 – 3 per.
400 g. Knoldselleri
1 spsk. Timian, tørret
3 spsk. Olie
250 g. Æble, - jeg brugte Granny Smith
3 spsk. Citron saft
1 – 2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber
50 g. Pekannødder

Sellerien skrælles og skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm. De vendes med olie, salt, peber og timian.

Bages ved 200o i ca. 35 – 40 minutter. De skal være møre, men have bid. Herefter afkøles de.

Imens klargøres æblerne:
De deles og kernehuset fjernes. Frugtkødet skæres i små tern på ½ x ½ cm. Læg dem evt. i koldt vand tilsat lidt citronsaft så de ikke bliver brune, indtil sellerien er færdige og afkølede.

Nødderne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof. Bagefter afkøles de og hakkes grøft.

Selleri og æble blandes, dryppes med citronsaft og honning, inden de smages til. Nødderne drysses over tilslut.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

6 kommentarer:

  1. Sikke et skønt billede! <3 Og hvor er det dejligt, at han falder så godt til hos jer og Watson :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde <3

      Ja det er simpelthen fantastisk - nærmest hver dag glæder vi os over de fremskridt han gør

      Slet
  2. Mums!! Lækkermås... men du skulle nu have serveret ham med kampvogn :-D

    Og kan vi så lige få på det rene, hvad de to guldklumper vejer?? Du ved... B siger, jeg lyver :-D

    Knus Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. :-D Må lige få taget et hvor Kampvognen osse er på.

      Ejnar vejer 10 kg og Kampvognen ca. 27 - 28 stykker.

      Hvad mener B de vejer ???

      Slet
    2. Ha!! Han var overbevist om, de vejede meget mindre, især Watson :-D

      Slet
    3. Hahaha En kampvogn er altså tung :-P

      Ej det er osse svært at se på billeder

      Slet