onsdag den 8. juni 2016

Svinemørbrad i estragon-sennepssauce

Hvis du følger med på FACEBOOK, kunne du tidligere idag se at jeg har været i haven efter årets første høst af nye kartofler. Det er faktisk også de allerførste nye kartofler som vi spiser i år. Vi har bevidst ville vente til dem af egen avl var klar og det var så idag.

Vi spiste de nyhøstede kartofler med iskoldt HVIDLØGSSMØR, TOMATSALAT og en grillet mørbrad. Men de kunne lige så godt være blevet serveret til dagens opskrift. 

Egentlig hører gryderetter sig jo til om efteråret og vinteren, men denne er sådan lidt "frisk" i det og kan derfor sagtens spises i disse lune tider. 
Svinemørbrad i estragon-sennepssauce.
4 - 5 per.
700 g. Svinemørbrad
300 g. Porre
400 g. Champignon
5 dl. Svinefond
5 dl. Madlavningsfløde
3 spsk. Sød sennep
1 spsk. Stærk sennep
3 spsk. Estragon, tørret
Vand – til jævning
Mel – til jævning
Salt
Peber
Olie – til stegning
Frisk estragon - til pynt

Mørbraden afpudses for fedt og sener og skæres i mundrette bidder på ca. 2 x 2 cm. Porren skæres i tynde skiver og skylles godt. Champignonerne børstes fri for jord og skæres i skiver.

I en gryde varmes olien op og kødet svitses heri til det er gyldent. Det tages op af gryden. Er det nødvendig tilsættes en smule mere olie og svampe og porre svitses.

Kødet kommes tilbage i gryden, sammen med fond, fløde, sennep og estragon. Det bringes i kog og småsimre under låg i ca. 10 minutter til kødet er mørt.  
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar