Denne variant er en af dem vi har brugt denne sommer. Den er skøn med en sødlig smag fra rødbederne og en skarp eftersmag af hvidløg. og så er farven jo en hver prinsesses drøm - prøv at forestille dig den smelte ud i en rygende varm bagt kartoffel - smykt syn ikk´???
Rødbedesmør med hvidløg.
200 g. Smør
125 g. Rødbede
1 – 2 fed hvidløg
¼ - ½ tsk. citronsaft
Salt
Smørret tages ud af køleskabet 3 – 4 timer
før du skal røre det.
Rødbeden skrubbes ren for jord og koges mør
i usaltet vand. Det tager ca. 30 – 40 minutter, alt efter størrelsen.
Herefter hældes iskoldt vand på, så den får
et chok. Bund og top skæres fjernes og skallen kan nu smuttes af. Rødbeden
afkøles.
Hvidløget (mit fed var kæmpe stort) pilles
og kommes i en minihakker sammen med rødbeden, som hakkes fint. Smørret kommes
i og det hele køres sammen til det får en fin lyserød farve og rødbeden er
finthakket ud i smørret.
Rødbedesmørret smages til med citronsaft og
salt.
Det rulles til en pølse i et stykke
husholdningsfilm. Lægges tilbage i køleskabet (eller fryseren), så det kan
trække smag, men osse får at det bliver fast i konsistensen igen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar