Bag dagens låge finder du en skøn sprød småkage med masser af smæk på den julede smag. Jeg vil gå så vidt at sige at den er en smule brunkage-ish i smagen, dog ikke i konsistensen, her er den en smule mere porøs, men stadig sprød og mega lækker.
Mangler du opskriften på en god brunkage, har jeg allerede to her på bloggen. En UDRULLET og en SKÅRET udgave.
Småkager med julekrydderier.
Ca. 40 stk.
100 g. Hvedemel
60 g. Farin
2 tsk. Kanel - stødt
1 tsk. Ingefær - stødt
¾ tsk. Nellike - stødt
100 g. Smør – koldt
1 – 2 tsk. Vand
Mel, sukker og krydderier blandes sammen.
Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles
med vand.
Dejen rulles til en 15 cm. lang pølse, med en
ca. diameter på 3 – 4 cm. Den pakkes ind i husholdningfilm og kommes i en
plastpose, hvorefter den kommes i køleskab til den skal bruges. Skal du
bage samme dag, skal dejen ligge i køleskab minimum 1 times tid, til dejen
bliver fast.
VED BAGNING:
Rullerne skæres i tynde ensartede skiver, ca.
2 - 3 mm i tykkelsen. Lægges på papirbeklædte bageplader.
Bages ved 200o i ca. 8 - 10
minutter. De skal være gyldne i kanten.
Herefter afkøles de på en rist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand – op
til 3 måneder
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar