Kage-cookies, nu rabler det da for hende, tænker du måske. Men jeg har kaldt dem dette, fordi at det teknisk set er en småkage, men konsistensen minder ufattelig meget om en kage. Den bliver nemlig ikke sprød eller chewy i midten som jo er normalt for småkager, men får dejligt svampet og blød konsistens. Og det er uden tvivl fugten i æblerne der er skyld i dette.
Kage-cookies med æble & marcipan.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør - koldt
100 g. Sukker
150 g. Marcipan – jeg brugte Ren rå
1 stk. Æg (L)
150 g. Hvedemel
1 tsk. Natron
1 tsk. Kanel - stødt
1 stk. Æble – Ca. 115 g. renset vægt
Smør, sukker og marcipan røres sammen til en
ensartede masse. Ægget tilsættes og røres ud i blandingen.
Mel, natron og kanel blandes sammen i en skål
og røres ud i småkagedejen.
Æblet skrælles, deles i fire og kernehuset
fjernes. Herefter skæres det i små tern på ca. 2 x 2 mm. Som vendes i dejen
tilslut.
Skålen sættes i køleskab i ca. en times tid.
Herefter vejes dejen af i portioner på 15
gram, der trilles til små kugler. De lægges på en papirbeklædt bageplade – du
kan have ca. 12 stk. på hver.
Bages ved 175o i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Afkøles og opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar