torsdag den 8. december 2016

Julekalenderens låge nummer 8 - Kage-cookies med æble & marcipan

Glædelig 8. december 🎅🎄⛄

Kage-cookies, nu rabler det da for hende, tænker du måske. Men jeg har kaldt dem dette, fordi at det teknisk set er en småkage, men konsistensen minder ufattelig meget om en kage. Den bliver nemlig ikke sprød eller chewy i midten som jo er normalt for småkager, men får dejligt svampet og blød konsistens. Og det er uden tvivl fugten i æblerne der er skyld i dette. 

Kage-cookies med æble & marcipan.
Ca. 40 stk.
100 g. Smør - koldt
100 g. Sukker
150 g. Marcipan – jeg brugte Ren rå
1 stk. Æg (L)
150 g. Hvedemel
1 tsk. Natron
1 tsk. Kanel - stødt
1 stk. Æble – Ca. 115 g. renset vægt

Smør, sukker og marcipan røres sammen til en ensartede masse. Ægget tilsættes og røres ud i blandingen.
Mel, natron og kanel blandes sammen i en skål og røres ud i småkagedejen.

Æblet skrælles, deles i fire og kernehuset fjernes. Herefter skæres det i små tern på ca. 2 x 2 mm. Som vendes i dejen tilslut.

Skålen sættes i køleskab i ca. en times tid.

Herefter vejes dejen af i portioner på 15 gram, der trilles til små kugler. De lægges på en papirbeklædt bageplade – du kan have ca. 12 stk. på hver.

Bages ved 175o i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Afkøles og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar