En af favoritterne herhjemme med de grønne lækkerier er BØNNEFRITTER, men helt almindelige plain dampede bønner er nu heller ikke af vejen og har du en rest til overs kan du nemt trylle dem om til den lækreste salat.
Men du skal huske at du aldrig må spise dem rå, da de ligesom andre bønne sorter, f.eks. hvide bønner, indeholder lektiner der i rå tilstand kan give mavepine.
Bønnesalat med sesam & hvidløg.
2 per.
400 g. Grønne bønner
50 g. Rødløg
1 spsk. Solsikkekerner – til Sensekost 14
gram
1 spsk. Sesamfrø – til Sensekost 13 gram
DRESSING:
1 spsk. Rapsolie – til Sensekost 9 gram
1 fed Hvidløg
Citronsaft
Sukrin
Salt
Peber
Bønnerne dampes i ca. 4 – 5 minutter i godt
saltet vand. De skal stadig have bid, så hold øje undervejs. Herefter afkøles
de helt og duppes tørre.
Rødløget pilles og hakkes fint. Hvidløget
pilles og hakkes fint.
Solsikke- og sesamfrø ristes gyldne på en
varm pande uden fedtstof og afkøles herefter.
Til dressingen piskes hvidløg og olie sammen.
Der tilsættes citronsaft – den må gerne være syrlig. Og smages til med Sukrin,
salt og peber.
De kolde bønner vendes sammen med solsikke-
og sesamfrø, rødløg og dressingen. Den smages til med ekstra sal tog peber
inden servering.
SENSE pr. portion:
HF1+2: Bønner,
rødløg
HF3: -
HF4: -
FEDT: ½x
Solsikkekerner, ½x sesam, ½x olie = 1½ spsk.
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Hvidløg,
Sukrin, citron, salt og peber
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar