onsdag den 25. januar 2017

Bønnesalat med sesam & hvidløg

Jeg elsker grønne bønner og har altid en pose eller to liggende på frost. 

En af favoritterne herhjemme med de grønne lækkerier er BØNNEFRITTER, men helt almindelige plain dampede bønner er nu heller ikke af vejen og har du en rest til overs kan du nemt trylle dem om til den lækreste salat. 

Men du skal huske at du aldrig må spise dem rå, da de ligesom andre bønne sorter, f.eks. hvide bønner, indeholder lektiner der i rå tilstand kan give mavepine.

Bønnesalat med sesam & hvidløg.
2 per.
400 g. Grønne bønner
50 g. Rødløg
1 spsk. Solsikkekerner – til Sensekost 14 gram
1 spsk. Sesamfrø – til Sensekost 13 gram

DRESSING:
1 spsk. Rapsolie – til Sensekost 9 gram
1 fed Hvidløg
Citronsaft
Sukrin
Salt
Peber

Bønnerne dampes i ca. 4 – 5 minutter i godt saltet vand. De skal stadig have bid, så hold øje undervejs. Herefter afkøles de helt og duppes tørre.

Rødløget pilles og hakkes fint. Hvidløget pilles og hakkes fint.

Solsikke- og sesamfrø ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof og afkøles herefter.

Til dressingen piskes hvidløg og olie sammen. Der tilsættes citronsaft – den må gerne være syrlig. Og smages til med Sukrin, salt og peber.

De kolde bønner vendes sammen med solsikke- og sesamfrø, rødløg og dressingen. Den smages til med ekstra sal tog peber inden servering.


SENSE pr. portion:
HF1+2: Bønner, rødløg
HF3: -
HF4: -
FEDT: ½x Solsikkekerner, ½x sesam, ½x olie = 1½ spsk.
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Hvidløg, Sukrin, citron, salt og peber


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar