mandag den 9. januar 2017

Fyldte peberfrugter

Når vi har afsluttet julen med al den fede mad og mange søde sager plejer jeg at hungre efter grønsager når vi når det nye år. 

Og i år var ingen undtagelse, så da jeg også havde en absurt lyst til farsfyldte peberfrugter var det simpelthen et must at få kombineret disse to ting snarest muligt muligt i det nye år. 

Peberfrugterne blev serveret med BØNNEFRITTER og en skøn BEARNAISE DRESSING.

Lav endelig rigelig, de kan sagtens lunes som Bonusmad dagen derpå, men smager også godt kolde i madpakken.




Fyldte peberfrugter.

4 - 5 per.
500 g. Hakket svinekød
150 g. Løg
3 fed Hvidløg
50 g. Blandende urter, fra frost*
2 stk. Æg (M/L)
50 g. Hvedemel
8 g. Fint salt
40 omg. Peberkværn
¾ - 1 dl. Vand

3 stk. Store peberfrugter
150 g. Revet ost

Start med farsen:
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Disse kommes i en skål sammen med kødet og røres sammen – jeg bruger min røremaskine.

Urter, æg, salt, peber og hvedemel tilsættes og røres godt sammen, hvorefter vandet tilsættes, ad et par gange, til farsen har en passende konsistens, ikke for fast og ikke for blød.

Lad farsen hvile imens du ordner peberfrugterne. De halveres på den lange side. Frøstokkene skæres forsigtigt ud og området omkring blomsten skæres til så tæt på kanten som muligt. Den gør at farsen ikke "vælter" ud og er nem at fjerne efter bagning.

 

Farsen fordeles i peberfrugterne og hver peber ”bankes” ned i bordet et par gange for at fordele farsen og fjerne evt. lufthuller. De drysses med revet ost.

Bages ved 200o i ca. 40 minutter.


TIPS: *I min urteblanding er der persille, oregano, timian, basilikum & hvidløg. Har du ikke disse på frost, kan du enten bruge samme mængde af friske + et par ekstra fed hvidløg. 
Eller 1 spsk. tørret af hver + et par ekstra fed hvidløg.


SENSE:
HF1+2: Peberfrugt, løg
HF3: Svinekød, æg
HF4: Mel er så lidt at det er ”gratis”
FEDT: Ost
DRESSING: -
MÆLK: -
SMAG: Urter, hvidløg, salt, peber


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar