søndag den 25. august 2019

Koteletter & grønt i whiskysauce

Idag får du en ægte hverdags-basker i ny forklædning. 

Manden kom hjem med en kæmpe stor kamsteg, den blev delt i passende stykker og et af disse stykker blev skåret ud til koteletter. En bøtte whiskysauce i køleren, løg og squash fra haven og menuen var hjemme.

Jeg laver oftest udgaven med tomatsauce, bacon og pølser, lidt komisk at den så aldrig har nået bloggen....endnu 😛 Men har du lyst, kan du her se mine andre udgaver af koteletter i fad - DEN I KARRY og DEN I PAPRIKASAUCE.

Koteletter & grønt i whiskysauce.
5 per.
5 stk. Koteletter
Olie – til stegning
125 g. Rødløg
175 g. Squash
300 g Mark champignon
200 g. Peberfrugt
½ l. Piskefløde
½ l. Whisky sauce – jeg bruger den fra Jensen’s
Salt
Peber

Løgene pilles og skæres i både på ca. 1 cm. Squashen flækkes og skæres i (halve) skiver. Svampene børstes fri for jord og skæres i skiver. Peberfrugten skæres i grove chuncks på ca. 1 ½ x 1 ½ cm.

Olien varmes op på en pande og koteletterne brunes af, af to gange. De lægges i et ildfast fad.

I stegepanden svitses løgene, de må gerne tage lidt farve. Squash tilsættes og skal blot lige have lidt varme. Der krydres med salt og peber, inden det hældes over kødet.

Svampene svitses i panden og når de er næsten færdig, kommes peberfrugten ved og krydres med salt og peber. De skal også kun have et øjeblik. Og dette hældes også kødet.

Whiskysaucen og fløden hældes i panden og røres sammen, imens den varmes op. Den hældes over grønsager.

Steges ved 200o i ca. 30 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det kan forberede i god tid, så det blot skal steges færdig i ovnen. I så fald skal du beregne ekstra tid til opvarmning, måske et kvarters tid. Brug evt. et stegetermometer til koteletterne. De skal være 70o.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar