torsdag den 13. juni 2013

Rustikke korn boller.

Jeg elsker at bage, og bager næsten al vores "hvide" brød selv. Helt hvidt bliver det næsten aldrig, for der kommer altid massere af kerner i.


Rustikke korn boller.
36 stk.
1 l. Vand
50 g. Gær
100 g Rugkerner, skårne
200 g Hvedekerner, knækkede
3 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
2 kg. Hvedemel
Groft mel, til pynt
Vandes koges og hældes over kernerne. De skal trække ca. en time, til de er bløde. Der-efter røres gæren ud i vandet og salt, sukker og olie tilsættes sammen med melet.
Husk at hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen æltes godt igennem inden, at den stilles til hævning et lunt sted, til den når dobbelt størrelse.
Den slås herefter ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams boller, vendes i groft mel  og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 20 minutter.
Bages ved 2000 C i ca. 25 - 30 minutter.
TIPS: Kernerne kan sagtens sættes i blød dagen før i koldt vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar