I dag skulle det ikke bare være en almindelig omgang jordbær med fløde, så jeg kastede mig ud i et af mine ikke-yndlings-projekter, nemlig husblas. Øvelse gør altså mester :O))
Jordbærmousse.
4 per.
4 tsk. Flormelis
1½ tsk. Vanillesukker
1 bl. Husblas
Husblassen lægges i koldt
vand i ca. 10 minutter. Jordbærrene nippes og skylles. Tag gerne et par stykker
fra til pynt. Dup dem gerne med lidt køkkenrulle, så de ikke er alt for våde.
Herefter skæres de i små
tern. Nogle af dem kan evt. moses, så fløde få en fin lyserød farve og smag af
jordbær også.
Fløden piskes til skum
sammen med vanillesukker og flormelis.. Jordbærrene vendes i.
Husblassen tages op af vandet,
og med det vand der hænger ved og smeltes i en gryde under omrøring. Kom en
smule af moussen i, for at køle gelantinen ned, hvor efter det tilsættes
moussen under omrøring. Fordeles i portionsglas. Stilles på køl.
Når moussen er stivnet, kan
den pyntes med lidt jordbær, hakkede nødder og revet chokolade.
KILDE: Inspiration fra
www.dansukker.dk, mixed med egne idéer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar