onsdag den 10. juli 2013

Majs flutes.

Jeg tror også at manden synes,  det er hyggeligt, at jeg er begyndt at blogge, for nu er han også begyndt at ligge og ævle om mad når vi skal sove :O))))

Madplaner bliver det aldrig til. Vi planlægger højest et par dage forud, stadig med stor sandsyn-lighed, for at det bliver ændret i planerne.

Nå men, forleden nærmest krævede han, at vi snart skulle have hjemmegjorte sandwich. Og han skulle da nok bage nogle spændende flutes.

Han lavede en portion majsflutes, som jo sagtens kan formes til almindeligt brød eller boller. Det eneste der så skal ændres, er bagetiden.

Majs flutes.
4 stk.
50 g. Majsmel, fint   
350 - 400 g. Hvedemel
3 dl. Vand, lunkent
10 g. Salt   
2 spsk. Olivenolie   
25 g. Gær
Gæren røres ud i vandet. Og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er glat og smidig.
Dejen stilles til hævning i ca. 30 minutter. Herefter slås den ned og vejes af og formes til flutes. De lægges på en papirbeklædt bageplade og stilles til efterhævning i ca. 30 minutter. Pensles med vand og drysses med pynt efter eget valg.
Og ridses først inden bagning.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.
Disse er drysset med citronpeber. Det smager fantastisk til madbrød.


Smurt med Miracle Whip og fyldt med masser er sprød iceberg, skinke, lækker emmentaler, agurk, rødløg, cocktailtomater og oliven. VELBEKOMME :O)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar