tirsdag den 3. september 2013

Toscapærer

Er man fan af Toscakage, vil man også synes godt om denne dessert.

Det er en god måde at få brugt et par runkne pærer på. Det var også i den forbindelse, at jeg i sin tid stiftede bekendtskab med opskriften. Det var da jeg jobbede i en kantine - der gik vi meget ind for at smide mindst mulig ud. Til tider gik der nærmest sport i, at komme med brugbare idéer 😇


Toscapærer.
4 per.
4 - 6 stk. Pærer – alt efter størrelsen
Citronsaft
75 g. Mandler
75 g. Smør
50 g. Sukker
15 g. Hvedemel
½ dl. Piskefløde 

Mandlerne hakkes groft.

Pærerne skrælles og skæres i halve, stilk og kernehus fjernes og lægges i et smurt ovnfast fad med den buede side opad. De kan evt. dryppes med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

Smør, mel, sukker og fløde kommes i en gryde og koges sammen et par minutter. Mandler kommes i blandingen og fordeles over pærerne.

Bages ved 200o i ca. 15 minutter, til den er gylden og sprød.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Lun, med is, flødeskum eller cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: September 2016

Ingen kommentarer:

Send en kommentar