søndag den 5. januar 2014

Smørebrød med spegepølse & kartoffel.

Denne sammensætning af smørebrød husker jeg fra min barndom. Når vi fik disse madder, så var det med nye kartofler, altså blev de døbt sommermadder :O)

Smørebrød med spegepølse & kartoffel.
1 per.
½ stk. Rugbrød
5 g. Smør
1 stk. Salatblad
4 - 6 sk. Spegepølse
1 stk. Kartoffel, kogt, afkølet, i skiver
20 g. MAYONNAISE
10 - 15 g. Ristede løg             
10 sk. Løg, i ringe
1 g. Karse

Den halve skive rugbrød smøres med smør og salatbladet lægges på i toppen.  Spegepølsen lægges på brødet – start med to skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side og er det nødvendigt, så en skive eller to forneden. Hele brødet skal være dækket. Kartoffelskiverne lægges ovenpå, i midten af brødet. Mayonnaisen lægges i en bræmme ovenpå kartoflerne.
Der pyntes med ristede og rå løg, samt karse.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

1 kommentar:

  1. Det er godtnok 11 år siden du smed det indlæg med "sommermad" - men jeg vil bare sige, at sådan en kartoffelmad med spegepølse (og hvad man ellers putter på af majonæse og løg eller hvad man synes - den hedder i min verden en kapatajnsmad.
    Kartoflerne skal dog underst, spegepølsen ovenpå, så det er en slags kasket.
    Det var min farmor der døbte den kaptajnsmad - jeg troede at alle kaldte den den sådan, men det er åbenbart ikke en kendis som dyrlægens natmad er.
    Men mums er det. Håber du ser mit indlæg - 11 år senere.
    Tak for nu...

    SvarSlet