fredag den 14. februar 2014

Kiwisirup.

Efter jeg havde lavet BLÅBÆRSIRUP, blev jeg inspireret til at prøve at lave sirup med andre slags frugter. Jeg elsker kiwi, så det var et naturligt valg at prøve med dem.  
Jeg tænkte, at  en kiwisirup, kunne være et godt sødeligt indslag til den syrlige skyr, på vores fastedage.
 
Skyr med kiwi & kiwisirup.
Kiwisirup.
Ca. 3 dl.
300 g. Kiwi                            
1 dl. Vand                             
50 g. Sukker                         
½ st. Vanille
Atamon

Kiwierne skrælles, skæres i mindre stykker og blendes til en glat pure. De kommes i en gryde med vand, sukker og vanille. Det koges under omrøring i 15 - 20 minutter.
Siruppen kommes på Atamonskyllede glas.

TIPS:



INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ?
SERVERES MED: Skyr eller til pandekager
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Skal opbevarer på køl

_______________________________________________________________________________
Kcal af kiwisirup:
Kiwi                                      61 Kcal pr. 100 g.
Sukker                                  406 Kcal pr. 100 g   

333 g. Kiwi                             203
1 dl. Vand                              0
50 g. Sukker                          203
Vanille                                   0
Kcal ialt                                 406 Kcal

Mængde total                         292 g.

(Kcal total : Mængde total x 100 =  pr 100 g)
406: 292 = 1.39 Kcal pr 1 g.
1.39 x 100 = 139 Kcal pr. 100 g.

Udregninge af portionsstørrelse:
(Portionsstørrelse x Kcal-indholdet i 1 g. = Kcal-indhold i den enkelte portion)

En portionsstørrelse på 20 g, er Kcal indholdet:
20 x 1.39  = 28 Kcal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar