lørdag den 24. maj 2014

Uhhhm lynhurtig bærkage....

Dette er er nok verden nemmeste og hurtigste kage at røres sammen. Jaja tænker I, det siger de altid, de der mad-nørder. Men læs lige opskriften og du vil helt sikkert mig ret.

Jeg har lånt denne opskrift. Jeg har været forbi BAGENØRDENS nye virkelig flotte blog, "Noget i ovnen". Gitte, som står bag, laver rigtig mange inspirerende kager og ud over det, også en masse dejlig mad. Og så elsker jeg hendes humoristiske måde at skrive sine indlæg på.


 
Lynhurtig bærkage lavet som tærte.
8 per.
125 g. Smør
150 g. Sukker
160 g. Hvedemel
2 tsk. Vanillesukker
2 tsk. Bagepulver
1 nip Salt
1 stk. Æg
200 g. Hindbær, friske
Smør, til formen
Rasp, til formen

Smør og sukker smeltes sammen og afkøles let. Imens blandes de tørre ingredienser og de røres i den afkølede sukkermasse, sammen med ægget.
Dejen fordeles i en smurt og raspdrysset springform (24 cm. i diameter), og bærerne fordeles i dejen.

Bages ved 175o i ca. 40 minutter.


TIPS: Eller gør som BAGENØRDEN og bag dem som muffins ved 175o i ca. 20 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://nogetiovnen.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Hvis du vælger at tage den afkølede kage af bunden, så vær opmærksom på at den er lidt porøs i konsistensen og vær derfor forsigtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar