Bag dagens låge finder du en julegrød. En fortolkning af risegrøden lavet lidt dessertagtig. Jeg var ikke i tvivl om den skulle med i julekalenderen, da jeg stødte på den i en af mine små kogebøger.
Da vi skal lave grøden herhjemme, vælger jeg kun at lave en portion, for jeg er ret sikker på at det ikke er noget for Manden.
Nå, men jeg har åbenbart aldrig smagt Mascarpone før, så jeg vælger at tage en teske og smage en lille smule inden det overhovedet kommer i grøden. Det kunne min mund altså ikke lide.
Men jeg lavede alligevel grøden færdig, for det kunne jo være at den der mærkelig eftersmag ville gå væk i den færdige ret. Men ak nej, jeg var ved at kløjs i det, da jeg skulle smage på det igen. Skæben ville så at Manden elskede det og jeg overtog pænt hans almindelige risengrød :-D
Hvis du som mig ikke bryder dig om Mascarponen, så skift den ud med en ganske almindelig neutral flødeost - det gør jeg næste gang ;-)
Julegrød
med appelsin & Mars-sauce.
4
per.
1
l. Sødmælk
200
g. Grødris
2
dl. Vand
1
spsk. Sukker
1
st. Vanille
50
g. Mascarpone
TIL
SERVERNG:
3
stk. Mars chokolade bar
1
spsk. Piskefløde
2
spsk. Appelsin, saft fra
1
- 2 stk. Appelsiner
Vandet
koges op, grødrisene drysses i og koges i 2 minutter. Mælken tilsættes og
bringes i kog under omrøring. Varmen sænkes og låg lægges på. Grøden koges i
ca. 30 minutter under jævnlig omrøring. Når grynene er møre tages gryden af
varmen.
Vanillestangen
halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i lidt sukker for at
skille dem ad. Vanillesukker og Mascarpone piskes i grøden. Og den smages til
med ekstra sukker, hvis det er nødvendigt.
Bund
og top skæres af appelsinerne, de stilles på den nu flade bund og skrællen
skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem
evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du
det bagefter. Herefter lægger du appelsinen i din venstre hånd og kniven i
højre (hvis du altså er højrehåndet ellers er det omvendt J) og så skære du ned
langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og sådan fortsætter du
hele vejen rundt og vupti, du har nu lavet appelsin-filetter. Når du skærer
filetterne holder du hånden hen over en tallerken eller skål, så kan du lade
filetterne falde herned i og samtidig samle saften osse. Inden du kasserer
resten af appelsinen, presser du det sidste saft ud i skålen osse.
Marsbarerne
skæres i mindre stykker og kommes i en lille gryde, sammen med fløde og appelsinsaft.
Creme-saucen smeltes under omrøring ved svag varme.
Ved
servering anrettes den lune grød i små portionsskåle med creme-sauce henover og
appelsin-filetter på toppen.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Den lille bog om Mars”
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar