tirsdag den 10. februar 2015

Grillet salat med kylling

Savner du sol og sommer ligeså meget som jeg gør ?????

Jeg er allerede begyndt at spekulerer i, hvad jeg skal have i urtehaven i år. Kartoflerne blev lagt til spiring den anden dag. Og jeg har udtænkt alle de lækre krydderurter, der skal indkøbes osse :-D

En anden ting er at jeg nok må indse at vores jordbærbed skal hegnet ind i år. Manden berettede nemlig efter at have været i haven, at da han vendte sig for at gå ind igen, sad der en lille møghvalp midt i bedet og tissede. Kunne Watson snakke ville han sikkert bare sige at han gødede dem for mig :-D

Nå, men fordi det har været det smukkeste solskin her idag og jeg virkelig savner de lysere tider, skal du idag have opskriften på en lækker sommerlig salat. 

Grillet salat med kylling.
2 per.
2 stk. Kyllingefilet
6 stk. Champignon, store
2 stk. Peberfrugt, rød
2 håndfulde Rucola
½ ds. Grillet artiskok hjerte, i olie
20 stk. Oliven, sorte
Salt
Peber

DRESSING:
2 spsk. Oliven Olie
1 spsk. Citron, saft fra
1 tsk. Akacie honning
1 håndfuld Basilikum, blade
Salt
Peber

Start med at grille peberfrugten godt på alle fire sider, til skindet bliver sort og får bobler. Det kan gøres på grillen eller i ovnen under grillen heri.

Når den er færdig, afkøles den let og kommes i en frysepose, som lukkes. Her skal den så ligge i 5 – 10 minutter. Herefter kan du så fjerne det sorte brændte skind og nedenunder har du nu det lækreste søde og bløde peberfrugt kød. Dette skærer du i mundrette stykker.

Rucolaen skylles og tørres godt.

Champignonerne børstes fri for jord, skæres i tykke skiver. De grilles på enten grillen eller en grillpande.

Til dressingen hakkes basilikumbladende godt. Olie, citron og honning piskes sammen. Basilikummen tilsættes og den smages til med salt og peber.

Kyllingefiletterne drysses med salt og peber og grilles 6 - 7 minutter på hver side. Den deles i mindre stykker.

Og nu er det tid til at samle salaten. Rucolaen fordels på bunden af tallerkenerne, grønsager og kylling arrangeres ovenpå. Der dryppes med dressingen og så kan der spises


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

  1. Ja, det kan du lige tro, jeg gør... kolonihaven kalder :-D

    Squash Låvise... det er virkelig et "must" og helst af den runde slags, udover de er SÅ nuttede, så smager de jo godt :-D

    VI VIL SE BILLEDER!!!! Du ved af hvem, jeg snakker om :-D

    Skønt at se, du stadig har gang i basilikummen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg godt forstå at den gør, er I overhovedet i den i vinterhalvåret????

      Squash har jeg faktisk planer om, har før haft og de bliver ikke særlig store når de bor i potter som de gør hos os, babysquash <3

      Du kan tro du skal få billeder, har lige været ude og lege med fætter Elvis idag og der er taget lidt, som snarest kommer :-D

      Slet
    2. Ikke mig... men B kører selvfølgelig ind imellem forbi for at tjekke for indbrud o.s.v. Kan du forestille dig, at der faktisk ar mange flere grader koldere inde i huset end udenfor?? Jeg bliver bare hjemme foran radiatoren :-D

      Glæder mig, glæder mig :-D

      Slet
    3. Jo det kan jeg faktisk sagtens forestille mig. Brrrrhhhhhh gyser bare ved tanken.

      Nå er vist ikk lige nået videre med de der playdate billeder ;-)

      Slet