I beskrivelsen står der 4 - 6 personer og det er gjort bevist for af denne portion fik jeg 4 af de glas som du ser på billedet. En fin portion til folk der er meget begejstret for chokolademoussen. Men da det er en temmelig tung dessert, så kan den sagtes strækkes til 6 personer.
Er du ikke til kaffe i moussen kan den skiftes ud med kakaomælk eller Bailey.
Chokolademousse.
4
– 6 per.
200
g. Chokolade, mørkt
1
dl. Vand, kogende
1
tsk. Espresso, Instant
2
stk. Æggeblommer
½
l. Piskefløde
Æggeblommerne
tages ud fra køleskabet et par timer før de skal bruges.
Kaffe-pulveret
opløses i det kogende vand og afkøles.
Chokoladen
skæres i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad.
Herefter
tages den af det varme vand og afkøles.
Nu
er det vigtigt at chokolade, æg og kaffe har nogenlunde samme temperatur, når
de vendes sammen, da ellers det vil skille.
Æggeblommer
røres sammen med kaffen. Dette vendes i chokoladen. Fløden piskes til en stiv
skum og vend den i kolde chokolademassen. Moussen hældes i en sprøjtepose, det synes jeg det gør nemmere at fordele moussen pænt i portionsglassene. Når dette er gjort, stilles de på køl 4 – 6 timer,
eller til moussen har sat sig.
Inden
servering kan de pyntes med lidt pisket flødeskum, frysetørrede bær eller bare
lidt revet chokolade.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.arla.dk
FRYSEEGNET:
????
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Har du ikke Instant espresso, kan du bare bruge ekstra af den almindelige Instant
kaffe, eller en meget meget stærk kaffe fra kaffemaskinen.
Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke
indholds fortegnelsen på chokolade og kaffe for gluten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar