lørdag den 7. februar 2015

Weekendguf: klassisk chokolademousse

Det er da vist ved at være på tide at komme med forslag til denne weekends guf :-) Det bliver en helt klassisk chokolademousse.

I beskrivelsen står der 4 - 6 personer og det er gjort bevist for af denne portion fik jeg 4 af de glas som du ser på billedet. En fin portion til folk der er meget begejstret for chokolademoussen. Men da det er en temmelig tung dessert, så kan den sagtes strækkes til 6 personer.

Er du ikke til kaffe i moussen kan den skiftes ud med kakaomælk eller Bailey.


Chokolademousse.
4 – 6 per.
200 g. Chokolade, mørkt
1 dl. Vand, kogende
1 tsk. Espresso, Instant
2 stk. Æggeblommer
½ l. Piskefløde

Æggeblommerne tages ud fra køleskabet et par timer før de skal bruges.

Kaffe-pulveret opløses i det kogende vand og afkøles.

Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes i en skål over vandbad.
Herefter tages den af det varme vand og afkøles.
Nu er det vigtigt at chokolade, æg og kaffe har nogenlunde samme temperatur, når de vendes sammen, da ellers det vil skille.

Æggeblommer røres sammen med kaffen. Dette vendes i chokoladen. Fløden piskes til en stiv skum og vend den i kolde chokolademassen. Moussen hældes i en sprøjtepose, det synes jeg det gør nemmere at fordele moussen pænt i portionsglassene. Når dette er gjort, stilles de på køl 4 – 6 timer, eller til moussen har sat sig.

Inden servering kan de pyntes med lidt pisket flødeskum, frysetørrede bær eller bare lidt revet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: ????
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Har du ikke Instant espresso, kan du bare bruge ekstra af den almindelige Instant kaffe, eller en meget meget stærk kaffe fra kaffemaskinen.

Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokolade og kaffe for gluten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar