lørdag den 19. september 2015

Hindbær parfait

Sommeren over har det været yderst populært, i mad-blogland, at eksperimentere med at lave enkeltstyks is. 

Jeg blev inspireret og har da osse fået købt mig DISSE forme, men har bare ikke nået at få dem afprøvet endnu :-P
Men skulle du nu ligge inde med ispinde-forme vil både JORDBÆR PARFAIT, men osse denne herunder med hindbær egne sig godt i sådanne. 

Disse hindbær har Manden og jeg selv hygget os med at plukke en temmelig varm sommerdag, så derfor var det ikke nødvendigt at opvarme dem inden de kom i isen. 

Men bruger du  frosne hindbær fra en dagligvarebutik anbefales det, at du koger dem op i et minut og hvorefter de afkøles inden brug, for at undgå evt. NOROVIRUS


Hindbær parfait.

4 stk Æggeblommer
70 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde
500 g. Hindbær

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og skummende. Herefter tilsættes mælken. Fløden piskes til en blød skum og hindbærerne moses groft. Disse vende sammen med æggeblandingen.

Hvis du ikke bruger dig om kernerne i hindbærerne kan du blende dem og hælde dem gennem en sigte.  


Parfaiten skal nu på frost. Enten i en ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Parfait... åhh det må jeg snart lave igen :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man sagtens spise året rundt :-D

      Slet