lørdag den 19. september 2015

Jordbær parfait

Selvom det er blevet mørkt og koldt, kan man (læs: JEG) altså stadig godt spise is :-D Kan du ???

Idag får du ihvertfald en omgang weekendguf der består at et par af de is, som i øjeblikket befinder sig i min fryser. 

Jordbær parfait.

KOMPOT:
500 g. Jordbær – renset vægt
100 g. Sukker
1 st. Vanille, korn fra
½ dl. Vand

PARFAIT:
4 stk. Æggeblommer
70 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde

Start med at lave kompotten.
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.

Jordbær, sukker, vand, vanillesukker og -stang kommes i en gryde. Dette bringes i kog og småsimre uden låg i ca. 30 - 45 minutter til det får en tyk konsistens. Kompotten smages til og afkøles.

Så er det tid til isen:
Til isen piskes æggeblommer og sukker til det bliver hvidt og skummende. Fløden piskes til en blød skum. Kompotten røres sammen med mælken – HUSK at fjerne vanillestangen inden. Æggesnaps og fløde vendes i. Ismassen smages til, hvis den er for syrlig kan du røre lidt flormelis i – det opløses lettere.

Isen skal nu fryses ind. Enten i ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar