Idag får du ihvertfald en omgang weekendguf der består at et par af de is, som i øjeblikket befinder sig i min fryser.
Jordbær parfait.
KOMPOT:
500 g. Jordbær – renset vægt
100 g. Sukker
1 st. Vanille, korn fra
½ dl. Vand
PARFAIT:
4 stk. Æggeblommer
70 g. Sukker
2 dl. Mælk
2 ½ dl. Piskefløde
Start med at lave kompotten.
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De gnides ud i en smule af sukkeret for at skille kornene ad.
Jordbær, sukker, vand, vanillesukker og
-stang kommes i en gryde. Dette bringes i kog og småsimre uden låg i ca. 30 -
45 minutter til det får en tyk konsistens. Kompotten smages til og afkøles.
Så er det tid til isen:
Til isen piskes æggeblommer og sukker til det
bliver hvidt og skummende. Fløden piskes til en blød skum. Kompotten røres
sammen med mælken – HUSK at fjerne vanillestangen inden. Æggesnaps og fløde
vendes i. Ismassen smages til, hvis den er for syrlig kan du røre lidt
flormelis i – det opløses lettere.
Isen skal nu fryses ind. Enten i ismaskine,
men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der
røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar