Det er lige hvad jeg har haft behov for idag.
Jordbærsaft.
Ca.
1 liter
1
kg. Jordbær
½
l. Vand
Sukker
Jordbærerne
kommes i en gryde sammen med vandet. Dette bringes i kog og skal nu småsimre i
ca. 20 minutter til bærerne er møre.
Herefter
hældes saften gennem en finmasket si, evt. med et klæde i. Lad det stå et en
times tid, så al saften drypper fra. Men mas ikke bæerne, da så saften bliver
uklar og grumset.
Den
siede saft afmåles og kommes tilbage i gryden. Tilsæt 250 g. sukker pr. hele
liter saft.
Dette
koges op og smag saften til, om den er sød nok. Herefter afkøles den, inden den
kommes på rene flasker.
Blandes
op med vand ved servering. Eller bruges til at dryppe lagkagebunde med.
TIPS:
Gem den frasigtede pulp og brug den i disse BOLLER.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Bogen: ”Frøken Jensens kogebog – Frk. Jensen 150 år”
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar