fredag den 6. november 2015

Jordbærsaft

Craver du efter sommer i denne tid hvor det bare er trist, diset og gråt udenfor, så lav dig en omgang saft der sender dig fluks tilbage til sommerens sol og varme.

Det er lige hvad jeg har haft behov for idag.


Jordbærsaft.
Ca. 1 liter
1 kg. Jordbær
½ l. Vand
Sukker

Jordbærerne kommes i en gryde sammen med vandet. Dette bringes i kog og skal nu småsimre i ca. 20 minutter til bærerne er møre.

Herefter hældes saften gennem en finmasket si, evt. med et klæde i. Lad det stå et en times tid, så al saften drypper fra. Men mas ikke bæerne, da så saften bliver uklar og grumset.

Den siede saft afmåles og kommes tilbage i gryden. Tilsæt 250 g. sukker pr. hele liter saft.
Dette koges op og smag saften til, om den er sød nok. Herefter afkøles den, inden den kommes på rene flasker.

Blandes op med vand ved servering. Eller bruges til at dryppe lagkagebunde med.


TIPS: Gem den frasigtede pulp og brug den i disse BOLLER.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bogen: ”Frøken Jensens kogebog – Frk. Jensen 150 år”
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar