tirsdag den 24. november 2015

Svinekød i rød karry

Jeg har været i det nostalgiske hjørne her i dag. Jeg har nemlig kigget gamle billeder fra hyggeligt sammenværd med gode venner. Der findes bare ikke noget mere hyggeligt end at mindes gode stunder. Jeg synes lige at du skulle se et par af de udvalgte billeder:

 Cæso med hanekam :-D 
FOTO: Inge Sebastian Larsen

Charlie var også med på besøget i Hvidovre. Han hyggede sig hele dagen i haven, trissede rundt og tissede på alle Mor-Inges blomster :-D Da vi skulle hjem var han træt, som du kan se på billedet. Og da vi landende hjemme i Odense måtte han bæres ind det lille pus <3

FOTO: Inge Sebastian Larsen

Jeg har været verdens ondste hunde-mor idag, for drengene har kun været på lufte/lege-tur en gang. Det har simpelthen været alt for blæsende og koldt til at opholde sig ude i længere tid ad gangen. Derfor har de derudover måtte nøjes med haven, men er selvfølgelig osse blevet aktiveret med ben og leg istedet. Når det nu er så koldt er det jo oplagt at servere en dampende varm gryderet, godt krydret med chili til at få varmen tilbage:  


Svinkød i rød karry.
6 per.
700 g. Svinemørbrad
250 g. Løg
4 fed Hvidløg
400 g. Champignon
200 g. Gulerod
250 g. Minimajs
175 g. Peberfrugt
3 tsk. Rød karry
2 store ds. Kokosmælk
1 ds. Hk/fl tomat
5 g. Ingefær, frisk
3 spsk. Fish sauce
2 spsk. Lime, saft fra
Chili
Salt
Olie, til stegning

Mørbraden afpudses for fedt og sener og skæres i mundrette bidder på ca. 2 x 2 cm. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint, Champignon renses og børstes fri for evt. jord og skæres i tynde skiver. Gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave. Minimajsene deles på langs. Frøstol og blomst fjernes på peberfrugten og skæres i strimler. Ingefæren rives fint.

Mørbraden svitses godt af, i olie på en varm pande. Når det er gyldent på alle sider tages det op af gryden. Herefter svitses løg og hvidløg og tages op når det er gyldent. Tilslut brunes svampene af til de er gyldne og vandet er dampet af. Hvis det er nødvendigt kan du tilsætte mere olie ved hver ny afbruning.

Kødet kommes op til svampene sammen med løg, hvidløg, gulerod, rød karrypasta, kokosmælk og de hakkede/flåede tomater – dette bringes i kog og skal nu småsimre i 15 – 20 minutter til kødet er mørt. Herefter tilsættes peberfrugt, minimajs, ingefær, fish sauce, limesaft og smages til med salt og chili.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Ris eller nudler
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

  1. Smiler stort :-D Så skønt at se drengene.... meen mangler der ikke en??

    SvarSlet
    Svar
    1. Jowjow det gør der, men disse billeder er tilbage fra 2012 så der var han jo ikk født, men du skal nok snart se Bæstet igen :-D

      Slet
    2. Havde du været skrigende rødhåret... havde Cæso's hanekam været så mega sej... det er den nu alligevel.

      Eiijjj... du må da ikke kalde guldklumpen for et bæst, han er da nuttet :-D Hvis du vidste, hvor mange gange B spørger efter ham... ti hi :-D

      Slet
    3. Haha ja det kunne ha en været endnu kønnere hanekam :-P

      Jamen ham går skam allerede under navnet Bæst og Kampvogn. Han er total terrængående, er der et 5 kr.hul kan han være der :-D B må gerne komme forbi en dag og møde ham , men kun hvis han tager dig med så jeg kan møde dig imens :-D

      Slet