torsdag den 10. december 2015

Julekalenderens låge nummer 10 - After Eight småkager

Glædelig 10. december :-)


Dette års jul og ikke mindst julekalender er overhovedet ikke blevet som jeg havde planlagt og ønsket.
Herhjemme har vi overhovedet ikke pyntet til jul og vi er blevet enige om at det får vi bare ikke gjort iår. 

Men heldigvis har jeg fået lysten tilbage til at blogge og lave julekalenderen færdig. Jeg er bare lidt bagud her "bag" bloggen. Altså med at lave lækkerierne, tage billederne, samt skrive opskrifterne og indlæggene. 
Normalt kan jeg godt lide at være godt forberedt og foran. Men tidsplanen er helt skredet for mig, blandet andet fordi vi mistede Cæso, men osse fordi der er kommet en ny solstråle ind i vores liv, nemlig EJNAR

Derfor kommer indlæggende slet ikke ud til dig i den rækkefølge som jeg gerne ville og egentlig havde planlagt. Men vigtigste er at der kommer noget ud ikk ??? :-D

Til dagens opskrift som er endnu en lækker småkage, fyldt med vanille og pyntet med mint-chokolade og pekannødder.




After Eight småkager.
36 stk.
DEJ:
125 g. Sukker
75 g. Farin
2 st. Vanille, korn fra
100 g. Smør
1 spsk. Vand
1 stk. Æg (L)
400 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
2 knsp. Salt

PYNT:
18 stk. After Eight chokolade
36 stk. Pekannødder

Alle ingredienserne til dejen vejes af og æltes sammen til en ensartede dej. Herefter pakkes den ind og kommes på køl minimum en times tid. Hvis du opbevarer den i køleskab f.eks. natten over, så husk at tage den ud lidt før du skal bruge den.

Dejen vejes af og deles i 36 stykker. De rulles til kugler som trykkes flade med en palet. Så de er ca. 5 – 7 mm. høje. De lægges på en papirbeklædt bageplade med 12 på hver.

Bages ved 180o i ca. 15 minutter.

Imens halveres After Eight chokoladerne. Og når kagerne tages ud af ovnen lægges et halvt stykke chokolade på og afsluttes med en pekannød.

De afkøles på en rist og opbevares i lufttætte beholdere.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dansukker.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar