I sensommeren fik jeg en hjemmebragt kage fra bageren hos Svigerfar. Og den var god - som i fabelagtig. Altså hvis man er til kransekage, konfekt, marcipan og nougat, da det var en god sammenblanding af af disse :-D
Jeg har siden luret om jeg kunne finde en opskrift der bare mindede en smule om den. Og jeg tror at missionen er lykkes for da Manden smagte denne udgave, udbrød han at det var den bedste kage vi havde lavet meget længe :-D
Så det er en glad madblogger der aflever dagens julekalenderlåge til dig idag :-D
Manden har stået for den fine pyntning af kagen :-D |
Nougattærte.
10 – 12 stk.
BUND:
500 g. Marcipan, Ren rå
350 g. Sukker
300 g. Æg (Ca. 5 – 6 stk.)
200 g. Hvedemel
PYNT:
300 g. Nougat
Mørk chokolade
Marcipanen rives groft og røres sammen med
sukkeret. Æggene tilsættes af et par gange, hvorefter melet tilsættes og dejen
røres jævn.
Den kommes i en smurt tærteform - Min var 30
cm. i diameter.
Bages ved 180o i ca. 40 minutter.
Bagefter afkøles tærten, Nougaten smeltes
over vandbad og fordeles på toppen. Når den er størknet, smeltes chokoladen,
kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes en meget lille hul og så kan tærten dekorers med tynde chokoladestriber.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.odense-marcipan.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar