Jeg har brugt flittigt af dem og efter at have tømt dem for korn, har jeg gemt de tomme stængler. Og der var selvfølgelig en bagtanke med gemmeriet. Jeg har nemlig længe haft hjemmelavet vanillepulver skrevet på To-try-listen. Jeg var nemlig solgt da jeg så at Lene fra SPISESTUEN, havde lavet det.
Jeg er stadig fan, total STOP MADSPILD og god udnyttelse af råvarerne.
Vanillepulver.
Tomme vanille stængler tørres i dehydrator i
8 – 10 timer ved 50o til de er knastørre. Herefter afkøles de og
blendes til pulver.
De kan også tørres i ovnen ved laveste
temperatur den kan stå på. Her skal du lade ovndøren stå på klem, så fugt kan
komme ud. Det tager ca. samme tid som i dehydratoren.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://spisestuen.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar