lørdag den 25. juni 2016

Brownie med citronmousse

Denne opskrift er en jeg har gået og puslet med i tankerne over en periode, men en dag, da vores kage-cravings var på det højeste, var det på tide at jeg kastede mig ud i projektet :-D

Og den blev vellykket - lige som jeg havde forestillet mig - en tung chokoladekage med en skøn syrlig og cremet citronfromage på toppen. 

Det er ikke en specielt svær kage at lave og den kan sagtens laves dagen før servering. Men vent med at pynte den til på serverings dagen. En ekstra lille note der kan være rar at vide, er at da den er så tung i det, så er det ikke en man spiser meget af.





Brownie med citronmousse.
Ca. 10 - 12 per.
BUND:
200 g. Chokolade, mørk
100 g. Smør
200 g. Sukker
4 stk. Æg (L)

CREME:
300 g. Græsk yoghurt 10 %
2 st. Vanille
120 g. Flormelis
1 dl. Citron saft
5 g. Citron skal, fint revet
8 bl. Husblas
2 ½ dl. Piskefløde

PYNT:
Chokoladespåner
Evt. guldstøv

Start med at lave bunden:
Chokoladen hakkes i mindre stykker og kommes i en skål, sammen med smørret. Dette smeltes over vandbad. 
Skålen tages af varmen, afkøles let og sukkeret røres i. Æggene piskes let og vendes i dejen.

Den kommes i en smurt springform (24 cm. i diameter) Jeg kom et stykke bagepapir i bunden af min springform, inden jeg lukkede den, så det kom til at sidde fast mellem bund og ring.


Bages ved 180o i ca. 25 - 30 minutter. Prik i den og hænger der intet dej ved, så er den færdig. Bunden skal blive i springformen og afkøles helt.

Når kagen er helt kold laves moussen:
Husblassen ligges i koldt vand i ca. 5 minutter.

Vanillestængerne halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt af flormelissen for at skille kornene ad.

Citronskallen rives fint og citron saften presses.

Yoghurten røres sammen med flormelis, vanillesukker, citronskal og – saft.

Fløden piskes til skum.

Bunden klargøres:
Springformen og bagepapiret i bunden fjernes og bunden lægges på serveringsfadet. Springformen som er vasket fri for kagerester, skal nu bruges igen. Kun formen ikke bunden. Kageplasten ”limes” fast langs kanten af springformen med lidt fedtspray eller olie.

Den sættes ned om bunden og lukkes. Smør den indvendige side af plasten med olie også, det skulle give en pæn og lige overflade når plasten fjernes.

Og så tilbage til moussen:
Så er du klar til at fiske husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden.

Herefter tages gryden af varmen og lidt af yoghurtblandingen røres i husblassen for at udligne temperaturforskellene. Husblassen hældes tilbage i den resterende yoghurt under konstant omrøring - her kan det være rart med et par ekstra hænder til hjælp ;-)

Bagefter vendes piskefløden i. Og moussen røres godt sammen, hvorefter den fordeles over browniebunden.
Kagen stilles på køl, til den er stivnet, det tager minimum et par timer.

Servering:
Ved servering fjernes springformen og kageplasten. Og der drysses med spåner af mørk chokolade ovenpå kagen.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. MUMS den ser og lyder lækker. Så den skal helt bestemt afprøves snart. Tak for en super dejlig blog med en masse gode og lækre opskrifter.
    MVH Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for de søde ord, jeg håber du kan lige kagen og tak for at du kigger med <3

      Knus Låvise

      Slet