søndag den 30. oktober 2016

Hyldeblomstfromage

Selvom det er ved at være slut på weekenden, så er det aldrig for sent at servere en lille lækker dessert. Idag får du opskriften på en nem og lækker fromage. 

Den er lavet med hyldeblomstsaft, måske du har en hjemmelavet UDGAVE, men ellers fungere en købt ganske fint. Jeg bruge DENNE med et godt resultat, men brug den du synes bedst om, om den er hjemmelavet eller færdigkøbt burde ikke have det store at sige.

Det kan godt være at du er en af dem der står og river dig selv i håret, når jeg skriver at en dessert med husblas er nem - men det er den altså, hvis bare du tager dig god tid, læser og følger opskriften, samt sørger for, at når du blander husblassen i flødeblandingen, at de har nogenlunde samme temperatur. 

Tør du give dig i kast med en dessert med husblas ???


Hyldeblomstfromage.
4 port.
2 stk. Æggeblommer
40 g. Sukker
3 bl. Husblas
1 dl. Hyldeblomstsaft, koncentreret
1 ¼ dl. Piskefløde
2 stk. Æggehvider

PYNT:
Flødeskum
Frugt – jeg brugte nektariner
Evt. Chokolade

Husblassen lægges i blød i koldt vand i mindst 10 minutter.

Imens deles æggene i blommer og hvider. Blommerne piskes sammen med sukkeret til det bliver en lys og skummende masse.

Fløden piskes til en blød skum og vendes i blomme/sukker-blandingen.

Æggehviderne kommes i en ren skål, med et rent piskeris og disse piskes stive. 

Samtidig med tager du husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved – altså det skal IKKE vrides :-) Det kommes i en gryde og smeltes ved svag varme under omrøring, til det bobler i bunden. Herefter tilsættes hyldeblomstsaften.

Gryden tages af varmen og lidt af flødeblandingen kommes i husblassen, under omrøring, for at udligne temperaturforskellene
Herefter hældes husblassen i flødeblandingen under konstant omrøring. Og tilslut vendes de stiftpiskede æggehvider i. Desserten anrettes nu i portionsglas eller en stor skål. Den stilles på køl minimum 3 – 4 timer til den har sat sig.

Inden servering pyntes fromages med flødeskum, skiver af frugt og evt. revet chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.dk-kogebogen.dk
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar