søndag den 6. november 2016

Ostelasagne med skinke & tomat

En skøn weekend går på hæld og vi har nydt den til fulde. 

Fredag står den altid på ren afslapning her i Casa Fangel, det er ikke mange ting der bliver lavet denne dag. Men det tager vi ofte revanche for i weekendens øvrige dage. 

Idag søndag tog Manden afsted til træning lige efter en let morgen anretning. Jeg fandt Ejnars vinterjakke frem - det der så koldt nu at han fryser når han er ude, så den er nødvendig. Da han var klædt på, gik vi en tur i byen. Vi mødte Svend, en anden fransk bulldog, som drengene legede med for første gang. Det var rigtig hyggeligt og vejret var dejligt.

Da vi kom hjem, gik jeg i køkkenet og hyggede rundt derude de næste 5 timers tid :-P Søndags middagen blev sat i gang, en skøn simreret lavet i CROCK POTTEN - den skal du nok høre meget mere om en anden gang. Herefter gik jeg i gang med flere ting til JULEKALENDEREN. Der har duftet så skønt i hele huset idag. 

Eftermiddagen er blevet tilbragt foran computeren for mit vedkomne og for Mandens vedkomne foran tv'et. Drengene har ligget på deres tæppe og boblet på bordet ved siden af mig <3

Dagens opskrift kunne også sagtens have været vores søndagsmiddag. Den består en en lækker og lidt anderledes lasagne, fuld skønne tomater - jeg brugte mine sidste fra haven, der har EFTERMODNET i køkkenvinduet. Derudover er den spækket med ost, blandt andet i saucen. Hvis du er i tidsnød en dag, kan du sagtens bruge en færdigkøbt oste sauce. 


Et billede af en lasagne bliver aldrig fotogen
 eller særlig kønt, men jeg håber at du kan forestille dig
hvor lækker den smager.

Ostelasagne med skinke & tomat.
Ca. 4 - 5 per.
225 g. Lasagneplader - tørrede
700 g. Tomat
3 kugler Mozzarella
250 g. Skinke - i strimler eller skiver
2 spsk. Basilikum - tørret

SAUCE:
7 ½ dl. Mælk
4 - 5 spsk. Hvedemel – til jævning
1 ½ dl. Vand – til jævning
150 g. Revet ost
Salt

Start med at lave saucen:
Mælken bringes i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen til en meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at saucen har en passende (tyk) konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem et par minutter for at fjerne melsmagen. Osten tilsættes og smeltes, inden at saucen smages til med salt. 

Imens:
Tages saucen af varmen, afkøles let og de øvrige ting klargøres.

Tomaterne skylles og deles i mindre stykker. Er det store tomater skæres de i skiver, cherry - og cocktail tomater halveres.

Mozzarellaen skæres i tynde skiver – tag en hel fra (som også er skåret i skiver)  til at komme på toppen.

Samling af lasagnen:
I et fad starter du med at komme ca. 2 dl. sauce. Herefter lægges et lag plader, oven på kommes halvdelen af skinken, halvdelen af tomaterne, den ene mozzarella og tilslut drysses der med 1 spsk. basilikum. Inden der toppes med ca. 2 - 3 dl. sauce.

Ovenpå lægges et lag plader, resten af skinke og tomater, endnu en mozzarellakugle og drysses med 1 spsk. basilikum, inden det toppes med 2 – 3 dl. sauce.

Det sidste lag plader fordeles oven på og den resterende sauce fordeles henover inden, der toppes med sidste mozzarella.


Bages ved 200o i ca. 45 minutter

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Blad: Spis Bedre - År: 2006, Nummer: 4
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: Råkost og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar