tirsdag den 1. november 2016

Sæson - November

Datoen siger nu er vi gået ind i november, efterårets sidste måned. Det har været et usædvanligt lunt efterår, men pludselig er blev det mørkt og køligt.

Det er årstiden nu hvor vi spiser de lidt tungere retter som SIMREMAD og SUPPER. De grove grønsager er i sæson - de er drøje i brug og mætter godt

Råvarerne der står med grå skrift er links. Via dem kan du trykke dig videre til en side med alle mine samlede opskrifter med pågældende råvare ;-)



GRØNT:
Bladselleri
Jordskok
Julesalat
Kinakål
Knudekål (også kaldet glaskål / glaskålrabi)
Kålrabi (også kaldet kålroe)
Ræddike


FRUGT:


FISK: (højsæson)
Blåmusling
Havtaske
Kuller
Lange
Lyssej (også kaldet lubbe)
Mørksej
Pighvar
Rødtunge
Slethvar


BÆR:
Tranebær


NØDDER:
Valnødder




INFO:
KILDE: www.raavareguiden.dk, www.aarstiderne.com, www.vom.dk, http://sanker.dk, www.groenttorvet.dk, www.2gangeomugen.dk, http://m.fisketegn.dk/ http://hafiska.dk

ANDET: De fleste fisk er tilgængelige hele året rundt, dog med nogle undtagelser, hvor de er fredet og gyder. Jeg vil her skrevet når spise-kvaliteten på de forskellige arter er bedst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar