Her får du min udgave - bestemt ikke sidste gang det er lavet med kartoffelbund, for det er virkelig en lækker og anderledes måde at få både tærte og ikke mindst bruge kartofler på. Derudover er det også en god mulighed for at få tømt ud i de rester du nu har i køleskabet 💗
Kyllingetærte med kartoffelbund.
4
– 5 per.
1
kg. Bagekartofler
200
g. BASILIKUMPESTO
350
g. Kylling – tilberedt
175
g. Rød peberfrugt
150
g. Brieost
6
stk. Æg (M/L)
3
dl. Mælk
Salt
Peber
Kartoflerne
skrælles og skylles. De skæres i tynde skiver på ca. 1 – 1½ mm. - jeg brugte mit mandolinjern, men en kniv og
lidt tålmodighed kan også gøre det. Skiverne skal ikke skylles.
Kartoffelskiverne
vendes sammen med pesto og krydres med salt og peber. De fordeles i bunden af
en smurt form - min var 35 x 21 cm. Og med en høj kant på 6 cm.
Bages
ved 200o i ca. 30 minutter.
Imens
plukkes den færdigtilberedte kylling i mundrette stykker.
Peberfrugterne
halveres, frøstol og blomst fjernes. Peberen skæres i strimler.
Kylling
og peberfrugt fordeles ovenpå de for-tilberedte kartofler, brieosten brækkes i
mindre stykker og kommes ovenpå.
Der
gives et drys salt og peber, inden æg og mælk piskes sammen og hældes over
tærten.
Bages
ved 200o i ca. 35 – 40 minutter, til æggeblandingen er fast.
Men
hold øje med at overfladen ikke bliver for mørk. I såfald dækkes fadet til med
stanniol.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar