Den kan nemt planlægges og laves i forvejen. Pandekagerne kan du sagtens bage dagen før. Og det samme med kagecremen. Så skal kagen bare lægges sammen på serveringsdagen.
Pandekage-kage med creme & chokolade.
6- 8 per.
PANDEKAGER:
200 g. Hvedemel
½ tsk. Salt
85 g. Sukker
5 dl. Mælk
5 stk. Æg (M/L)
75 g. Smør - smeltet og let afkølet
Smør til bagning
KAGECREME:
2 stk. Æg (M/L)
30 g. Sukker
10 g. Maizena
2 ½ dl. Mælk
1 St. vanille
YDERLIGERE:
2 ½ dl. Piskefløde
75 – 100 g. Mørk chokolade
250 g. Kirsebær – eller andre bær
Start
med cremen:
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud
og gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.
Æg, sukker, vanillesukker og den tomme
vanillestang kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og
piskes ud i æggeblandingen.
Blandingen bringes langsomt i kog under
konstant piskning. Når den når kogepunktet skal den koges igennem til den
bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.
Herefter hældes cremen over i en beholder med
stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Herudover skal cremen dækkes med
husholdningsfilm. Den skal lægges helt ned på den varme overflade, dette gør at
der ikke dannes kondens eller at den "trækker skind". Herefter afkøles
cremen til den er helt kold.
Imens
laves pandekagerne:
Mel, sukker og mælk piskes sammen til en glat
og jævn blanding. Æg, salt og den smeltede smør tilsættes og det hele piskes
grundigt sammen.
En pande varmes op og der tilsættes en smule
smør. Når den er smeltet, tilsættes lidt under 1 dl. dej. Den drejes rundt på
panden, så den fordeles jævnt. Når kanten af pandekagen begynder at tage farve,
skal den vendes og bages gylden på den anden side. Herefter afkøles de.
Min pande er stor – 28 cm. i diameter - så
jeg får store pandekager. Jeg fik ca. 13 ud af denne portion og der blev brugt
10 til kagen, så der er en par smagsprøver til kokken også 😋
Samling
af kagen:
Chokoladen hakkes.
Fløden piskes til skum. Den tomme
vanillestang fjernes fra cremen, inden at flødeskummet vendes i.
Start med at lægge en pandekage på
serveringsfadet. Derpå fordeles en smule creme, som smøres ud i et jævnt lag.
Og drysses med chokolade. Ovenpå lægges endnu en pandekage, derpå et lag creme,
et drys chokolade.
Sådan fortsætter du til du har brugt 10
pandekager. På toppen kommer du den sidste smule creme. Og pynter med kirsebær
og et drys chokolade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar