Imens jeg plukkede bær, nød Noi en tot græs. Et par gange synes han godtnok at de der bær i bøtten skulle i hans mund, noget vi ikke var helt enige om 😄 Men jeg forbarmede mig og han fik et par bær ind imellem - han er lidt forkælet 💗 Jeg endte med at bringe ca. et halvt kilo med hjem. De ligger nu i fryseren - hvad de skal bruges til ved jeg ikke helt endnu.
Jeg har jo lavet mad, bagt pandekager til børnene på årets ridelejre. Derudover har jeg også stået for bagning af kagen, som forældrene blev budt sammen med en kop kaffe, når der skulle afhentes børn. Sidste sommer var det den KRYDREDE BANANKAGE, der blev bagt gennem alle ugerne. I år var det denne virkelig dejligt squashkage, som du bliver beriget med idag.
Squashkage fra
Østrup.
Ca. 12 per.
3 stk. Æg (M/L)
400 g. Sukker
2 ½ dl. Olie
275 g. Hvedemel
4 tsk. Kanel - stødt
½ tsk. Bagepulver
2 tsk. Natron
1 tsk. Salt
2 tsk. Vanillesukker
100 g. Solsikkekerner
100 g. Rosiner – kan undlades
350 g. Squash
PYNT:
150 g. Chokolade - mørk
30 g. Smør
30 g. Piskefløde
Start med at rives squashen groft.
Æg og sukker piskes lyse og luftige.
Olie vendes i.
Mel og krydderier sigtes ned i blandingen og vendes
i, sammen med solsikkekerner, rosiner og squash.
Dejes kommes i en smurt form og bages ved 175o.
Den springform jeg brugte var 24 cm. i
diameter og min kage bagte 90 minutter, inden den var færdig.
Bruger du en springform på ca. 28 cm. eller
en bradepande på ca. 33 x 23 cm., vil jeg tro kagen skal bages en times tid, men
prik i den efter 45 minutter, der må ikke hænge noget dej ved strikkepinden når
den er færdig.
Når kagen er færdig afkøles den helt,
hvorefter glasuren laves. Smør og fløde kommes i en gryde og smeltes ved svag
varme. Chokoladen brækkes i mindre stykker, kommes i gryden og under konstant
omrøring, smeltes den og glasuren røres jævn, inden den fordeles ovenpå kagen.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Chefens søde kone
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar