Flødecreme støder du på flere steder her på bloggen, bl.a i denne LAGKAGE, MEDALJER og JORDBÆRKAGE. Men jeg synes det var på tide at den får sit eget indlæg, så det er lige hvad du får idag 💗
Husk at du sagtens kan koge cremen dagen før du skal bruge den, men fløden skal du vente med at vende i til dagen du skal bruge cremen.
1 port.
2 stk. Æg (M/L)
30 g. Sukker
10 g. Maizena
2 ½ dl. Mælk
1 st. Vanille
2 ½ dl. Piskefløde
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og
gnides ud i en smule af sukkeret for at skille dem ad.
Æg, sukker, vanillesukker og den tomme vanillestang
kommes i en gryde og piskes sammen. Mælk og maizena tilsættes og piskes ud i
æggeblandingen.
Blandingen bringes langsomt i kog under
konstant piskning. Når den når kogepunktet, skal den koges igennem til den
bliver tyk – stadig under piskning – det tager 2 – 3 minutter.
Herefter hældes cremen over i en beholder med
stor overflade, dette gør at cremen nedkøles hurtigere.
Cremen dækkes til med husholdningsfilm.
Filmen skal lægges helt ned på den varme overflade, så dannes der ikke kondens
eller at den "trækker skind". Herefter afkøles cremen.
Når cremen er helt kold, fjernes de tomme
vanillestænger. Og fløden piskes til en blød skum, hvorefter den vendes sammen
med kagecremen. Og er nu klar til brug.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Cremen kan sagtens koges dagen før den
skal bruges. Fløden skal dog først vendes i den dag du skal bruge flødecremen.
Smovs, Låvise :-) En klassiker, som mange ikke aner, hvordan man laver. Vi er da nogle stykker, der holder fanen højt og skriver om rigtig mad. Mon regeringen vil give os lov til at lave en kanon? :-)
SvarSletKh, Karen
Hahaha måske en dag - vi kan da håbe.
SletKnus L