onsdag den 29. november 2017

Thai kokossuppe med ris & kylling

Hold da op et trist vejr det har været her i Odense i dag. Jo længere dagen skred frem, jo mere tåget blev der. Og kulde.....brrrhhhhhh siger jeg bare.

På sådan en dag hungre jeg virkelig efter noget varmt, og det er her dagens er et hit. For nogen tid siden lurede jeg denne opskrift i en Rema1000 reklame, hvor de også havde den grønsagsblanding, jeg har brugt, på tilbud. Så der røg et par poser ned i indkøbskurven, sammen med kokosmælk og så blev den afprøvet. 

Det var en ganske udmærket suppe, som vi valgte at pifte op med lidt karrypasta og citronsaft for at lette den tunge kokos. Derudover tilsatte vi også ris. Og på billedet ligner min suppe en tyk chowder, det er fordi at billedet først blev taget på anden dagen og risene derfor havde suget en masse af væsken. Så vælger du at spise suppen over flere dage så server risene 'on the side', istedet for at gør som mig.


Thai kokossuppe med ris & kylling.
4 per.
3 stk. Kyllinglår med overlår
2 dl. Ris
3 dl. Vand – til kogning af ris
½ tsk. Fint salt

8 dl. Vand – til jævning
10 g. Maizena mel
2 ds. Kokosmælk – 2 x 400 ml.

2 spsk. Olie – til stegning
1 ps. Thai blanding fra ”Nemt & lækkert”**
4 fed Hvidløg
3 tern Hønsebouillon
½ - 1 tsk. Rød karrypasta
Citronsaft
Salt
Peber

Kyllingen krydders med salt og peber og steges ved 200o i ca. 45 minutter til de er gennemstegte – herefter afkøles de let, så kødet kan pilles af benene i mundrette stykker.

Risene koges i saltet vand i 10 minutter, hvorefter de tages af varmen og trækker i 10 minutter.

Hvidløgene pilles og hakkes fint.

Maizenaen røres ud i jævning vandet.

Olien varmes op i en stor gryde. Den frosne grønsagsblanding tilsættes, sammen med hvidløget og svitses heri i et par minutter. Maizenavandet hældes på, sammen med kokosmælken. Hønsebouillonternene smuldres ned i suppen og det bringes i kog. Lad det småsimre i ca. 7 – 8 minutter, inden du smager suppen tilsætter ris og kylling. Suppen smages til med karrypasta, citron, salt og peber, inden den serveres.


** Hvis du ikke kan fremskaffe en pose af de grønsager jeg har brugt, kan du i stedet bruge 500 gram af andre thai inspireret grønsager. I min blanding var der porre, løg, vandkastanier, gulerod, majs, edamame bønner, ingefær, koriander, hvidløg, chili, citrongræs og limeblade.


INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: En pose Thai-blanding fra Lækkert & Nemt (frost blanding). Købes i Rema1000
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En rest ris og kylling fra dagen før kan sagtes bruges. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar