Selvom kalenderen siger november, så er persillen i denne opskrift friskplukket fra egen have - er det ikke bare skønt 💗 Jeg ved godt at det er en forholdsvis stor mængde persille jeg bruger, men en tabouleh er en krydderurtesalat og så er persillen med til at give god smag til grønsagerne.
Vinter tabouleh.
4 - 5 per.
1 dl. Grov bulgur – rå
1½ dl Kogende vand
1 tsk. Smør
Salt
150 g. Rosenkål – renset vægt
150 g. Knoldselleri – renset vægt
200 g. Æble – renset vægt, jeg brugte Ingrid
marie
50 g. Persille – frisk
DRESSING:
3 spsk. Olie
3 spsk. Citronsaft
1½ tsk. LØGPULVER
Salt
Peber
Sukker
Bulguren kommes i en gryde sammen med smør og
et drys salt. Det kogende vand hældes over og låg lægges på. Lad nu gryden stå
og trække i ca. 15 minutter – helst uden at løfte for meget på låget, da dampen
slipper ud. Og NEJ gryden skal ikke varmes op – bare stå 😝
Herefter afkøles bulguren.
Rosenkål og selleri renses og skylles. De gives
en tur i minihakkeren, til de har en størrelse på ca. 2 – 3 mm.
Kernehuset fjernes i æblerne og de skæres i
stykker, der er en smule større en selleri og rosenkål, ca. 4 - 5 mm.
Persillen skylles, tørres og hakkes fint.
Alle ingredienser til dressingen piskes
sammen.
Den kolde bulgur løsnes med en gaffel, inden at grønsager,
persille, æbler og dressingen vendes i. Salaten smages til inden servering –
den bliver ikke ringere af at stå og trække lidt inden servering.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: SPINATPANDEKAGER MED FYLD
TIPS & TRICKS: -
ANDET: En rest bulgur eller couscous kan sagtens
bruges, beregn da ca. 250 g.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar