onsdag den 13. december 2017

Julekalenderens låge nummer 13 - Sprøde kokoscookies

Glædelig 13. december 🎅🎄⛄

Er du til kokos, må du simpelthen prøve disse cookies. De er sprøde og med masser af kokossmag. Du kan evt. tilsætte en stang vanille, lidt citron- eller limeskal. Det vil også gøre dem godt. 

Og igen som mange af julekalenderens opskrifter dette år, er de i den nemme kategori. Det tager ikke særlig længe at røre dejen sammen, ej heller at rulle og bage dem - den største tidsrøver er, at de lige skal på køl for at dejen kan blive fast igen. Men dejen kan sagens overnatte i køleskabet, hvis det gør det lidt nemmere for dig at lave dem, i en travl hverdag.



Sprøde kokoscookies.
Ca. 24 stk.
100 g. Smør – blødt
100 g. Sukker
75 g. Kokosmel
75 g. Hvedemel
½ tsk. Hjortetaksalt
1 nip Salt

Start med at tage smørret ud fra køleskabet en times tid, før du skal bruge det.

Smør og sukker piskes sammen, inden de øvrige ingredienser tilsættes og dejen samles. Den stilles på køl en times tid.

Dejen vejes af i 15 grams portioner, som trilles til kugler. De sættes på en papirbeklædt bageplade, med god plads da de flyder ud – jeg havde 12 stk. på min.

Bages ved 200o i ca. 10 – 12 minutter, til de begynder at blive gyldne.

De er meget bløde når de tages ud af ovnen, så lad dem afkøle et par minutter inden du flytter dem over på en bagerist. Opbevares i lufttætte kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.alt.dk
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:  -

2 kommentarer: