Dagens småkage er en dejlig mild krydret en af slagsen. Jeg har igen lavet snitter, altså dem der først skal skæres ud efter de er bagt. Og er du fast læser, har du sikkert allerede opdaget at jeg har lavet dem i mange variationer..........og der kommer flere endnu 💖
Originalopskriften er denne KARAMELSNITTE med ingefær og den er stadig en fantastisk småkage, så den tåler godt lige en deler igen.
Kardemomme snitter.
Ca.
45 stk.
100
g. Smør - blødt
100
g. Farin
40
g. Sirup - mørk
150
g. Hvedemel
½
tsk. Natron
1
tsk. Brun bagepulver
2
tsk. Kardemomme - stødt
1
nip Salt
Alle
ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Er dejen ikke fugtig nok til at
samle sig, kan du tilsætte en smule vand. Start med en ½ teskefuld.
Herefter
rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ cm. De lægges på en
papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden
af din hånd.
Beregn
god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages
ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når
de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå
snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min opskrift
FRYSEEGNET:
Dejen er rå
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar