Manden havde julelys i øjnene da han så at jeg bagte disse. Han elsker alt med kokos. Men måtte pænt vente med prøvesmagningen til de var helt færdige, altså både afkølet og lagt sammen med chokolade. Så blev de til gengæld osse hurtig godkendt.
De er glutenfrie og planen var at jeg skulle have dem på job en dag, hvor jeg vidste at søde C, der er glutenintolerant, kom og red med os. Så langt nåede småkagerne aldrig at overleve - Manden havde spist rub og stub, så det må være indikation nok til at de er gode 😜
Er de mon noget for dig og din familie ??
Kokosflager med chokolade
Ca. 40 enkeltvis = 20 sammenlagte
KAGER:
200 g. Smør – blødt
200 g. Sukker
150 g. Kokosmel
100 g. Mandler
45 g. Kartoffelmel
1 tsk. Hjortetaksalt
1 nip Fint salt
YDERLIGERE:
Ca. 250 - 300 g. Mørk chokolade 55 %
Start med at tage smørret ud fra køleskabet
en times tid, før du skal bruge det.
Mandlerne blendes til helt fint mel.
Smør og sukker piskes sammen, inden de øvrige
kage-ingredienser tilsættes og dejen samles. Den stilles på køl et par timers
tid, til den bliver fast igen.
Dejen vejes af i 15 grams portioner, som
trilles til kugler. De sættes på en papirbeklædt bageplade, med god plads mellem da de
flyder ud – jeg havde 12 stk. på min.
Bages ved 200o i ca. 10 – 12
minutter, til de begynder at blive gyldne.
De er meget bløde når de tages ud af ovnen,
så lad dem afkøle et par minutter inden du flytter dem over på en bagerist.
Når de her helt afkølet, smeltes (og
tempereres??) chokoladen. Hver cookie pensles på bagsiden med et tyndt lag
chokolade. De lægges sammen to og to.
Når chokoladen er tørret, opbevares de i
lufttætte kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS:
ANDET:
Har du chokolade til overs, kan det bruges til CORNFLAKESTOPPE, HAVREFRASTOPPE eller ROSINTOPPE
Ingen kommentarer:
Send en kommentar