En rigtig 80'er dessert, som de fleste fra denne årgang sikkert kender. Den er nem og smager dejligt, men er desværre ikke er særlig fotogen.
Brug de frugter du bedst kan lide, men har du ingen der er lidt syrlige, så smag fløden til med lidt citronsaft for at "knække" fedmen deri.
Alt efter hvor stort måltid, den skal serveres efter så beregn ca. 1½ - 2 stk. frugt og mellem ¾ og 1 dl. piskefløde pr. person. Eventuelle rester smager lige så godt dagen efter 😉
Frugtsalat.
2 - 3 per.
2 ½ dl. Piskefløde
1 st. Vanille
1 spsk. Flormelis
2 stk. Æbler – gerne syrlige
2 stk. Appelsiner
2 stk. Bananer
50 g. Mørk chokolade
Evt. citronsaft
Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
De gnides ud i flormelissen for at skille dem af.
Fløde piskes til en forholdsvis fast skum,
vanillesukkeret røres heri.
Kernehuset fjernes på æblerne og de skæres i
stykker på ca. 1 x 1 cm.
Bund og top skæres af appelsinerne, de
stilles nu på den flade bund og skrælles skæres af siderne fra top mod bund, så
de hvide hinder også fjernes.
Herefter halveres appelsinen, det hvide i
midten, der holder appelsinen sammen skæres væk og frugtkødet skæres i stykker
på samme størrelse som æblerne.
Bananerne skrælles, halveres og skæres i
skiver på ca. 3 mm.
Chokoladen hakkes groft – tag lidt fra til
pynt.
Frugstykkerne og chokoladen vendes i
flødeskummet. Det smages til, pyntes med det gemte chokolade og stilles på køl
et par timer inden servering.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Brug de frugter du bedst kan lide.
Beregn ca. 2 stk. frugt og mellem ¾ og 1 dl. piskefløde pr. person.
Har du ingen syrlige frugter i din salat, kan
du evt. smage den til med lidt citronsaftBeregn ca. 2 stk. frugt og mellem ¾ og 1 dl. piskefløde pr. person.
Ved en glutenfri udgave, så husk at tjekke indholds fortegnelsen på chokoladen for evt. indhold af gluten
Ingen kommentarer:
Send en kommentar